|
Post by sclord on Jun 2, 2023 11:51:07 GMT 2
Ευχαριστούμε πολύ για την δημοσίευση! Ενθαρρυντικό!
Επίσης σχετικά με τη Μ ανάρτηση, μόλις διάβασα σε ξένο φόρουμ, ότι το iX1 είναι περίπου 500kg πιο βαρύ από το απλό X1, οπότε έχει λογική η Μ ανάρτηση να σχεδιάστηκε αρχικα για το iX1, οπότε, αφού υπάρχει και κάθεται στο σχετικά ίδιο (φαντάζομαι) σασί, γιατί να μην το βάλουνε και ως option για τα απλά X1 - και στην πορεία να παραφράσουμε και λίγο το τι είναι, κτλ (μηχανικό damping vs ηλεκτρικό, κτλ). Έχει λογική, νομίζω όταν θα παραδώσω την τελική παραγγελία θα αφαιρέσω την Μ ανάρτηση...
|
|
|
Post by bmwnewbie on Jun 2, 2023 13:04:35 GMT 2
Eγώ πάντως που έχω την απλά και γενικά "το παω" στριβει αρκετά καλά για αυτό που είναι και το ύψος που έχει.
|
|
|
Post by sclord on Jun 2, 2023 13:14:21 GMT 2
Eγώ πάντως που έχω την απλά και γενικά "το παω" στριβει αρκετά καλά για αυτό που είναι και το ύψος που έχει. Θέλεις λίγο να πεις πως 'το πας' και τι εννοείς 'αρκετά καλά'; Είναι απόλυτα ειλικρινής ερώτηση. Επίσης, τι άλλο όχημα έχεις ως μέτρο σύγκρισης;
|
|
|
Post by bmwnewbie on Jun 2, 2023 13:39:57 GMT 2
Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχω ως μετρο συγκρισης Giulia Veloce AWD 280ps, μια Giulieta 170ps και ενα ford fiesta ST ΜΚ8 (του αδερφου). Μπορώ να στρίψω καλύτερα από τον μεσο όρο των αυτοκινήτων με το Χ1. Σου δίνει το "θαρρος", δε σε φοβίζει. Δε θα στριψει σε καμμία περίπτωση όπως κάποιο από τα παραπάνω, ούτε θα του αρέσουν τα στροφιλίκια σε επαρχιακό δρόμο, αλλά δε σημαίνει οτι είναι βαρκέ ή ότι θα χοροπηδάει κλπ. Έχει ό,τι περιορισμό μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητο με 20εκ από το έδαφος.
|
|
|
Post by sclord on Jun 2, 2023 14:33:54 GMT 2
Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχω ως μετρο συγκρισης Giulia Veloce AWD 280ps, μια Giulieta 170ps και ενα ford fiesta ST ΜΚ8 (του αδερφου). Μπορώ να στρίψω καλύτερα από τον μεσο όρο των αυτοκινήτων με το Χ1. Σου δίνει το "θαρρος", δε σε φοβίζει. Δε θα στριψει σε καμμία περίπτωση όπως κάποιο από τα παραπάνω, ούτε θα του αρέσουν τα στροφιλίκια σε επαρχιακό δρόμο, αλλά δε σημαίνει οτι είναι βαρκέ ή ότι θα χοροπηδάει κλπ. Έχει ό,τι περιορισμό μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητο με 20εκ από το έδαφος. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, νομίζω ότι έχω πια πειστεί ότι η Μ είναι περιττή.. προφανώς δεν περίμενα να είναι και φόρμουλα, αλλά είχα ένα άγχος για το πόσο 'βαρκέ' θα ήταν όπως πολύ γλαφυρά το περιέγραψες
|
|
alexk
Expert
Μοντέλο: U11
Έκδοση Κινητήρα: 20i
Κίνηση: sDrive
Επίπεδο Εξοπλισμού: X-Line Advanced
|
Post by alexk on Jun 2, 2023 21:10:18 GMT 2
Παιδία είναι θέμα γούστου η Μ ανάρτηση. Εγώ την προσθεσα με ένα συγκεκριμένο σκεπτικο. 1. πιο χαμηλό όχημα άρα καλύτερη συμπεριφορά σε πιο απαιτητικές συνθήκες σε δρόμο, με χάσιμο στο εκτός. 2. πιο σπορ εικόνα του οχήματος λόγω χαμηλώματος. 3. δεν ειναι δυνατον 4 παθητικά αμορτισέρ να έχουν την ίδια απόδοση με 4 υδραυλικής βαλβιδας ελεγχομενα απο τον εγκεφαλο 20 φορες το δευτερολεπτο με ανεξάρτητη κίνηση το καθένα. Μην κάνουμε άσκοπη συζήτηση δεν θα τα έβαζαν στα καλύτερα μοντέλα. Εχω το αμάξι 1 εβδομαδα και αν με ρωτήσετε αν είναι καλή η Μ δεν ξερω να σας απαντήσω γιατί εκτός απο το τεστ drive δεν εχω οδηγησει Χ1 με συμβατικά αμορτισερ. Θα έπρεπε να γίνει ενα αποκλειστικό τεστ για να το καταλάβουμε αντικειμενικά. Εχω την εντύπωση ότι κανει διαφορά. Αν εφαγα παπα τι να πω.... Από την άλλη στα 45 χιλιάρικα εμένα τα 700 δεν μου κάνουν διαφορά.
|
|
|
Post by sclord on Jun 2, 2023 21:39:53 GMT 2
Παιδία είναι θέμα γούστου η Μ ανάρτηση. Εγώ την προσθεσα με ένα συγκεκριμένο σκεπτικο. 1. πιο χαμηλό όχημα άρα καλύτερη συμπεριφορά σε πιο απαιτητικές συνθήκες σε δρόμο, με χάσιμο στο εκτός. 2. πιο σπορ εικόνα του οχήματος λόγω χαμηλώματος. 3. δεν ειναι δυνατον 4 παθητικά αμορτισέρ να έχουν την ίδια απόδοση με 4 υδραυλικής βαλβιδας ελεγχομενα απο τον εγκεφαλο 20 φορες το δευτερολεπτο με ανεξάρτητη κίνηση το καθένα. Μην κάνουμε άσκοπη συζήτηση δεν θα τα έβαζαν στα καλύτερα μοντέλα. Εχω το αμάξι 1 εβδομαδα και αν με ρωτήσετε αν είναι καλή η Μ δεν ξερω να σας απαντήσω γιατί εκτός απο το τεστ drive δεν εχω οδηγησει Χ1 με συμβατικά αμορτισερ. Θα έπρεπε να γίνει ενα αποκλειστικό τεστ για να το καταλάβουμε αντικειμενικά. Εχω την εντύπωση ότι κανει διαφορά. Αν εφαγα παπα τι να πω.... Από την άλλη στα 45 χιλιάρικα εμένα τα 700 δεν μου κάνουν διαφορά. Συμφωνώ με αυτά που λες, το θέμα έγκειται στο ότι η ανάρτηση ΔΕΝ ελέγχεται ηλεκτρονικά από τον εγκέφαλο - σε τέτοια περίπτωση πραγματικά δεν θα υφίστατο σύγκριση. Το θέμα είναι ότι οι αναρτήσει που ελέγχονται ηλεκτρονικά έχουν και τα αντίστοιχα συνοδευτικά προφίλ στην κονσόλα, ανεξαρτήτως προφίλ οδήγησης. Η τιμή ήταν ύποπτα χαμηλή και αυτή τη στιγμή ο κόσμος διαπιστώνει ότι δεν παίρνει αυτό που νόμιζε ότι θα έπαιρνε. Σε ξένο φόρουμ έχει γινει χαμουλης και τεχνικοί που εξετάζουν το αυτοκίνητο επιβεβαιώνουν ότι η ανάρτηση δεν είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη. Κι εγώ θέλω το αμάξι να είναι πιο σπορ γενικα, αλλά δεν θα ήθελα να θυσιάσω την άνεση στην καθημερινότητα εντός πόλης όπου θα περνώ το μεγαλύτερο χρόνο οδήγησης.
|
|
alexk
Expert
|
Post by alexk on Jun 2, 2023 22:36:10 GMT 2
Παιδία είναι θέμα γούστου η Μ ανάρτηση. Εγώ την προσθεσα με ένα συγκεκριμένο σκεπτικο. 1. πιο χαμηλό όχημα άρα καλύτερη συμπεριφορά σε πιο απαιτητικές συνθήκες σε δρόμο, με χάσιμο στο εκτός. 2. πιο σπορ εικόνα του οχήματος λόγω χαμηλώματος. 3. δεν ειναι δυνατον 4 παθητικά αμορτισέρ να έχουν την ίδια απόδοση με 4 υδραυλικής βαλβιδας ελεγχομενα απο τον εγκεφαλο 20 φορες το δευτερολεπτο με ανεξάρτητη κίνηση το καθένα. Μην κάνουμε άσκοπη συζήτηση δεν θα τα έβαζαν στα καλύτερα μοντέλα. Εχω το αμάξι 1 εβδομαδα και αν με ρωτήσετε αν είναι καλή η Μ δεν ξερω να σας απαντήσω γιατί εκτός απο το τεστ drive δεν εχω οδηγησει Χ1 με συμβατικά αμορτισερ. Θα έπρεπε να γίνει ενα αποκλειστικό τεστ για να το καταλάβουμε αντικειμενικά. Εχω την εντύπωση ότι κανει διαφορά. Αν εφαγα παπα τι να πω.... Από την άλλη στα 45 χιλιάρικα εμένα τα 700 δεν μου κάνουν διαφορά. Συμφωνώ με αυτά που λες, το θέμα έγκειται στο ότι η ανάρτηση ΔΕΝ ελέγχεται ηλεκτρονικά από τον εγκέφαλο - σε τέτοια περίπτωση πραγματικά δεν θα υφίστατο σύγκριση. Το θέμα είναι ότι οι αναρτήσει που ελέγχονται ηλεκτρονικά έχουν και τα αντίστοιχα συνοδευτικά προφίλ στην κονσόλα, ανεξαρτήτως προφίλ οδήγησης. Η τιμή ήταν ύποπτα χαμηλή και αυτή τη στιγμή ο κόσμος διαπιστώνει ότι δεν παίρνει αυτό που νόμιζε ότι θα έπαιρνε. Σε ξένο φόρουμ έχει γινει χαμουλης και τεχνικοί που εξετάζουν το αυτοκίνητο επιβεβαιώνουν ότι η ανάρτηση δεν είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη. Κι εγώ θέλω το αμάξι να είναι πιο σπορ γενικα, αλλά δεν θα ήθελα να θυσιάσω την άνεση στην καθημερινότητα εντός πόλης όπου θα περνώ το μεγαλύτερο χρόνο οδήγησης. εχεις δίκιο για την τιμή είναι οντως τζαμπα τα 700. δεν ξερω πραγματικά... σε ποιο φορουν το βρήκες ? βάλε το λινκ να το μελετησω πλσ .. Για το σκληρό ή οχι εγώ άφησα τις 18αρες για μεγαλύτερη ανεση και οσο μπορεσα να διαβασω το comfort ειναι μαλακοτερο απο την συμβατική και το sport λιγο σκληροτερη. δώσε το λινκ να μελετησουμε τι αγοράσαμε τελικά... εγω δεν μπορω να αλλάξω το οδηγάω
|
|
spet
Expert
Ιδιότητα: Κάτοχος
Χρώμα: Space Silver
Μετάδοση: DCT
Επίπεδο Εξοπλισμού: X-Line
Φώτα LED: NAI
Οθόνη: Πλήρως Ψηφιακό (U11)
Tuning/Remap: ΟΧΙ
Κάτοχος από: 15/6/2023
|
Post by spet on Jun 2, 2023 22:44:13 GMT 2
Για να καταλαβω υπαρχουν 3εις αναρτησεις βαση configurator. Η sport "απλη" της Xline,η M sport και η comfort που την διαλεγεις εαν διαγραψεις την sport σωστα?
|
|
|
Post by sclord on Jun 3, 2023 8:23:18 GMT 2
|
|
|
Post by tsampikos on Jun 3, 2023 9:26:12 GMT 2
Παμε παλι! Η Χ1 προσφερεται με δυο αναρτησεις την απλη, και την m αναρτηση. Και οι 2 αναρτησεις ειναι σφιχτες ως προς την αισθηση και αυτο ειναι επιλογη του κατασκευαστη για να ελεγχει καλυτερα το βαρος. Η m αναρτηση ειναι αυτοματα ρυμιζομενη με βαση τον τροπο οδηγησης και την ταχυτητα. Σε νορμαλ συνθηκες συμπεριφερεται σαν την απλη οποτε το ιδιο οχημα με την ιδια ζαντα και με την ιδια ταχυτητα η αισθηση ειναι ιδια ή και καλυτερη. Τωρα σε συνθηκες που επιταχυνει το οχημα, αρχισουν τα χιλιομετρα να ανεβαινουν, η αναρτηση σφιγει ΑΙΣΘΗΤΑ μονη της και η αισθηση που σου δινει ειναι απολυτου ελεγχου. Δεν μπορεις ομως να επιλεξεις εσυ την σκληροτητα διοτι ο ελεγχος του αμορτισερ ειναι μηχανικος και οχι ηλεκτρονικος. Σε ελληνικους δρομους εγω βασικο θεωρω το μεγεθος της ζαντας και αν το οχημα εχει το m sport πακετο. Μεγαλες ζαντες και m πακετο αρχιζει να γινεται λιιιιγο ενοχλητικο. Προσωπικα δεν θα αλλαζα την επιλογη μου διοτι μ´αρεσει ο τροπος που συμπεριφερεται το οχημα οταν το πιεζω. Αν ηθελα την απολυτη ανεση απλα θα επελεγα μικρες ζαντες και x line. Ολα ειναι θεμα προτιμησης, η m αναρτηση αξιζει αλλα προφανως δεν ειναι η ηλεκτρονικα ρυθμιζομενη αναρτηση που βρισκεις στην 5αρα και στα πιο μεγαλα μοντελα.
|
|
|
Post by Stefanos on Jun 3, 2023 10:24:09 GMT 2
Αχ αχ αχ! Πάλι για συμμάζεμα με βάζετε γερο άνθρωπο να μεταφέρω τα ποστς για την ανάρτηση σε άλλο νημα 😁
|
|
|
Post by tsampikos on Jun 3, 2023 10:40:20 GMT 2
Ηταν δικαιο και εγινε πραξη η αναρτηση να ειναι ξεχωριστο νημα!
|
|
|
Post by Stefanos on Jun 3, 2023 10:44:31 GMT 2
Κανένα πρόβλημα! Από το ξένο μαθαίνουμε όλοι και λίγο πολύ οι περισσότεροι είμαστε και εκεί μέλη !
|
|
alexk
Expert
|
Post by alexk on Jun 3, 2023 23:08:26 GMT 2
ρε παιδια τι εννοούμε ηλεκτρονικός και τι μηχανικός μήπως δεν εχω καταλάβει εγω. αν βαλεις σπορτ mode σφιγγει, αν βαλεις comfort μαλακώνει. Πως να γινεται αν δεν υπαρχει ηλεκτρονική ρύθμιση? μηχανικο κατα την δική μου αποψη ειναι κατι που λειτουργεί παθητικά. Εδώ εχουμε βαλβιδες στο αμορτισερ. δεν πρεπει να δοθει εντολη στις βαλβιδες να κλεισουν η να ανοίξουν? προφανώς ηλεκτρονικά γίνεται. αν εννοείτε ότι ειναι προ-σεταρισμένες μονο σε 2 κατηγορίες sport and comfort και δεν ελεγχει το αμορτισερ ο εγκεφαλος να το δεχτώ, ίσως να συμβαίνει. Με εχετε πριζώσει, την Τρίτη θα παρω στο συνεργείο της βελμαρ να ρωτησω.
|
|