steliostdm
Expert
Ιδιότητα: Κάτοχος
Μοντέλο: U11
Έκδοση Κινητήρα: 20i
Χρώμα: Cape York Green
Κίνηση: sDrive
Μετάδοση: DCT
Επίπεδο Εξοπλισμού: X-Line Advanced
Φώτα LED: NAI
Οθόνη: Πλήρως Ψηφιακό (U11)
Κάτοχος από: 03/2024
|
Post by steliostdm on Oct 31, 2023 14:01:29 GMT 2
Τη τύπου βενζίνη βιάζεται στην 20i. Απλή (95) ενισχυμένη (98) η super (100);
|
|
|
Post by jimdem on Oct 31, 2023 14:26:01 GMT 2
Απλή 95άρα πάντα σε όλα τα αυτοκίνητα. Στο τσακίρ κέφι 98άρα αν τύχει και υπάρχει σε προσφορά όταν είναι να βάλω.
Όπως αναφέρει και το εγχειρίδιο ο κινητήρας έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με 95 οκτάνια.
|
|
|
Post by sclord on Oct 31, 2023 22:54:18 GMT 2
...Ο πωλητής μου είπε οτι η 100άρα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Δεν έψαξα περισσότερα, αλλά τον βασίζομαι. Προσοχή.
|
|
kkanix
Enthousiast
Μοντέλο: E84
Κίνηση: xDrive
Επίπεδο Εξοπλισμού: Base & extras
Φώτα LED: OXI
Tuning/Remap: ΝΑΙ
Κάτοχος από: August 2023
|
Post by kkanix on Nov 1, 2023 0:18:24 GMT 2
Τελείως φιλικά, μη βασίζεσαι σε αυτόν τον πωλητή. Το manual λέει τον ελάχιστο και τον προτεινόμενο αριθμό οκτανίων, δε λέει ότι απαγορεύεται να βάλεις βενζίνη με περισσότερα οκτάνια από το προτεινόμενο. Το ερώτημα είναι αν έχει ουσία να βάλεις με περισσότερα, αν θα κερδίσεις κάτι δηλαδή. Το manual λέει ότι και το ελάχιστο προτεινόμενο να βάζεις, που είναι πιθανό να κάνει το moter να χτυπάει πειράκια, δε προκαλείται κάποια ζημιά. Αυτό που ξέρω να πω εγώ είναι ότι τα πειράκια έχουν σαν αποτέλεσμα το moter να έχει μειωμένη απόδοση, αυξημένη κατανάλωση και θερμοκρασία και αυτό σε βάθος χρόνου θα φέρει προβλήματα.
Στη μικρή μου Ε84 έβαζα Shell Vpower. Την έχω δύο μήνες και με παραξένευε ότι άκουγα πειράκια με τη Vpower, έκανε σχεδόν σαν diesel στις χαμηλές στροφές. Άλλαξα σε ΕΚΟ premium 98 και σταμάτησαν. Δε λέω ότι η Vpower γενικώς δεν είναι καλή, αλλά σίγουρα δεν ήταν καλή από το πρατήριο που έβαζα.
|
|
|
Post by sclord on Nov 1, 2023 4:30:12 GMT 2
kkanix προφανώς και δεν δεχομαι σαν ευαγγέλιο το τι λέει ο καθένας, αλλά μου έκανε εντύπωση που το είπε έτσι ακριβώς συγκεκριμένα. Πρόσφατα διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που παραθέτω από κάτω και το έχω βρει ιδιαιτέρως ενδιαφέρον:
|
|
tselpemts
Expert
Μοντέλο: F48 LCI
Έκδοση Κινητήρα: 18i
Οθόνη: Εργοστασιακή 8,8
Κάτοχος από: 10/2021
|
Post by tselpemts on Nov 1, 2023 8:29:12 GMT 2
Τελείως φιλικά, μη βασίζεσαι σε αυτόν τον πωλητή. Το manual λέει τον ελάχιστο και τον προτεινόμενο αριθμό οκτανίων, δε λέει ότι απαγορεύεται να βάλεις βενζίνη με περισσότερα οκτάνια από το προτεινόμενο. Το ερώτημα είναι αν έχει ουσία να βάλεις με περισσότερα, αν θα κερδίσεις κάτι δηλαδή. Το manual λέει ότι και το ελάχιστο προτεινόμενο να βάζεις, που είναι πιθανό να κάνει το moter να χτυπάει πειράκια, δε προκαλείται κάποια ζημιά. Αυτό που ξέρω να πω εγώ είναι ότι τα πειράκια έχουν σαν αποτέλεσμα το moter να έχει μειωμένη απόδοση, αυξημένη κατανάλωση και θερμοκρασία και αυτό σε βάθος χρόνου θα φέρει προβλήματα. Στη μικρή μου Ε84 έβαζα Shell Vpower. Την έχω δύο μήνες και με παραξένευε ότι άκουγα πειράκια με τη Vpower, έκανε σχεδόν σαν diesel στις χαμηλές στροφές. Άλλαξα σε ΕΚΟ premium 98 και σταμάτησαν. Δε λέω ότι η Vpower γενικώς δεν είναι καλή, αλλά σίγουρα δεν ήταν καλή από το πρατήριο που έβαζα. Μόνο 98αρα ΕΚΟ ή BP σε οποιοδήποτε αμαξι κι αν είχα.Οσα φίλτρα βενζίνης κι αν μου άλλαξαν ήταν πεντακάθαρα και κανένα δεν χτυπούσε πειράκια. Οπότε συνεχίζω στο ίδιο μοτίβο και δεν δοκιμάζω κανένα άλλο πρατήριο.
|
|
|
Post by 1solidf20 on Nov 1, 2023 11:48:47 GMT 2
Τη τύπου βενζίνη βιάζεται στην 20i. Απλή (95) ενισχυμένη (98) η super (100); Oπως σε καθε μοντερνο τουρμπο κινητηρα υπαρχει σενσορας νομιζω που μετραει τα οκτανια της βενζινης ή κατι τετοιο και κανονιζει ποση βενζινη θα δωσει στους κυλινδρους σε καθε ανοιγμα του γκαζιου. Αρα θα εκμεταλευτει τα παραπανω οκτανια το αμαξι, λογικα θα ειναι ποιο οικονομικο και θα αποδιδει λιγο παραπανω σε ισχυ. Αν πατας το γκαζι πολυ, αν πηγαινεις χαλαρα δεν θα δεις διαφορα. Στο δικο μου 1.5 τουρμπο βενζινη δεν εχω βαλει ποτε 100αρα, αλλα θα ηθελα να το δοκιμασω. Στα παλια ατμοσφαιρικα δεν ειχες τετοιο κερδος με τα περισσοτερα οκτανια. Αρα αν πας για μεγιστη οικονομια βαζεις 95 αν θελεις να πας ποιο γρηγορα βαζεις οτι καλυτερο μπορεις να διαθεσεις σε σχεση με τα οκτανια.
|
|
|
Post by tommy on Nov 1, 2023 22:36:54 GMT 2
Όλες οι μάρκες από τα ίδια δυιλιστηρια βγαίνουν.
|
|
stavrosapo
Expert
Tuning/Remap: ΟΧΙ
|
Post by stavrosapo on Dec 6, 2023 10:37:48 GMT 2
Καλημέρα.Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο άλλο νήμα το οποίο αφορά το ρεζερβουάρ.Εχω βάλει το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ και μου έγραψε 810km όταν το γέμισα.Ποσα χιλιόμετρα σας έγραψε εσάς όταν γεμίσατε το απλό ρεζερβουάρ;Αν το έχετε γεμίσει φυσικά.
|
|
|
Post by tsampikos on Dec 6, 2023 12:46:10 GMT 2
Εμένα γυρω στα 740 χλμ μου εβγαλε αυτονομια οταν το γεμισα. Φυσικα αυτο αλλαζει με βαση τον τροπο που οδηγεις. Προσωπικα μου βγαζει γυρω στα 700 ενα φουλ ντεποσιτο
|
|
stavrosapo
Expert
Tuning/Remap: ΟΧΙ
|
Post by stavrosapo on Dec 6, 2023 14:15:17 GMT 2
Εμένα γυρω στα 740 χλμ μου εβγαλε αυτονομια οταν το γεμισα. Φυσικα αυτο αλλαζει με βαση τον τροπο που οδηγεις. Προσωπικα μου βγαζει γυρω στα 700 ενα φουλ ντεποσιτο Ναι εντάξει απλά ρωτάω πόσα χιλιόμετρα γράφει όταν το γεμίσετε όχι το ποσα βγάζει με ένα γέμισμα γιατί αυτό εξαρτάται και από το πόδι.Ευχαριστω!
|
|
|
Post by sclord on Dec 6, 2023 16:06:59 GMT 2
Τα χιλιόμετρα που γράφει όταν γεμίζει είναι σε άμεση αναλογία με την τρέχουσα μέση κατανάλωση από την εκκίνηση. Δηλαδή αν πριν πας βενζινάδικο έγραψες 10lt/100, τότε με 59lt ρεζερβουάρ θα έγραφες 590χλμ. Ο tsampikos με αυτό για να βγάζει 740χλμ με παραδοχή ότι έχει 59lt ρεζερβουάρ, όταν πήγε βενζινάδικο είχε μέση κατανάλωση ~8.5lt/100
|
|
|
Post by andreasg84 on Dec 6, 2023 17:02:21 GMT 2
Εμένα γυρω στα 740 χλμ μου εβγαλε αυτονομια οταν το γεμισα. Φυσικα αυτο αλλαζει με βαση τον τροπο που οδηγεις. Προσωπικα μου βγαζει γυρω στα 700 ενα φουλ ντεποσιτο Ναι εντάξει απλά ρωτάω πόσα χιλιόμετρα γράφει όταν το γεμίσετε όχι το ποσα βγάζει με ένα γέμισμα γιατί αυτό εξαρτάται και από το πόδι.Ευχαριστω! το μεγάλο ντεπόζιτο είναι 54lt και όχι 59
|
|
|
Post by sclord on Dec 7, 2023 1:10:01 GMT 2
Ναι εντάξει απλά ρωτάω πόσα χιλιόμετρα γράφει όταν το γεμίσετε όχι το ποσα βγάζει με ένα γέμισμα γιατί αυτό εξαρτάται και από το πόδι.Ευχαριστω! το μεγάλο ντεπόζιτο είναι 54lt και όχι 59 Έχεις δικιο για τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ! Άρα κατ’επεκταση ο φίλος tsampikos είχε μέση κατανάλωση ~7.3lt/100…
|
|
|
Post by tsampikos on Dec 16, 2023 20:45:02 GMT 2
Μολις το γεμισα η ενδειξη ειναι 788 χλμ. Πολυ καλα της συμπεριφερομαι νομιζω. Attachments:
|
|