|
Post by John-X1 on Oct 21, 2019 22:54:56 GMT 2
Φιλε Stice αλλαγες υπαρχουν στον μπροστα και πισω προφυλακτηρα, οπως στα φωτιστικα σωματα. Τελος σιγουρα υπαρχουν και μικροαλλαγες που δεν θα ανακοινωσει ποτε η BMW.
|
|
|
Post by Stefanos on Oct 22, 2019 6:46:13 GMT 2
Σίγουρα οι οπτικές αλλαγές περιορίζονται στη μάσκα με τα μεγαλύτερα νεφρά και τα νέα φώτα ομίχλης. Εσωτερικά έχουμε αν πρόσεξα καλά δερματινη σε κομμάτια του ταμπλω και έξι αποχρώσεις στον κρυφό φωτισμό. Προφανώς θα υπάρχουν αρκετές μικρό βελτιώσεις ακόμα όπως γράφει ο Γιάννης.
|
|
|
Post by johnkarak on Nov 1, 2019 16:08:13 GMT 2
Είχα δει και οδηγήσει την προηγούμενη X1, αλλά και την X2, σύντομα θέλω να πάω να δω και τη νέα X1 LCI και να κάνω και το σύντομο test drive σε πρώτη φάση.
|
|
|
Post by Stefanos on Nov 6, 2019 22:21:04 GMT 2
Μετά από καιρό ένα νομίζω πιο χρηστικό πακέτο της Χ1 από το οποιο δεν λείπει τίποτα ουσιας.
Το νέο πακέτο connected advanced σε σχεση με το xline advanced βασίζεται στην εκδοση advantage αρα δεν έχει καθόλου χρώμια μέσα ή έξω, πλην των ασημι τριμς εσωτερικά στο ταμπλω (στη θέση των απαράδεκτων black panel γυαλιστερων της xline)., ενώ έχει υφασμα στα καθίσματα και στα πλαινά των πορτών. Ράγες και πλαίσια μαύρα, ενώ λειπουν και οι προβολείς ομίχλης (ευτυχως λογω της νέας μάσκας αυτό δεν το αντιλαμβάνεσαι αν δεν ψάξεις)...
Κατά τα λοιπα έχει φουλ λεντ παντου (και φλας και στοπ και όπισθεν), πακέτο φωτισμού μεσα (με τα 6 χρώματα ατμοσφαιρικού φωτισμού), 8,8 touch screen με navi, κουμπί idrive μεγάλο (όχι το πολύ μεγάλο) φωτιζόμενο και extended πινακα οργάνων σε συνδυασμό με black panel όργανα.
Φαρδύτερα καθίσματα, usb 3,1 για τους πίσω επιβάτες usb στο υποβραχιόνιο, μεταλλικό χρώμα, πακέτο αποθηκευτικών χωρών, 18αρες με τη ζάντα 566 και κανονικά ελαστικά με κιτ επισκευής ...πακέτο καθρεπτών (δηλαδη αναδιπλουμενοι με υποβοήθηση του δεξιού για στάθμευση) διζωνικό κλίμα με αεραγωγους για τους πίσω, ηλεκτρική πόρτα αποσκευών κλπ….
Οσα λειπουν σε σχέση με την xline advanced δεν είναι κατά τη γνώμη μου ουσίας αλλά εικόνας (μισή δερματινη/μισό ύφασμα στα καθίσματα και δερματινη στα πλαϊνά των πορτών, χρωμια στις ραγες, στα πλαίσια παραθύρων και στα μαρσπιέ, χρωμε σποιλερ στο πλαι). Μόνη ισως έλλειψη ουσιας τα φώτα ομίχλης που στην xline είναι πλέον led.
Αντίθετα η xline έχει τα γυαλιστερά τριμς στο ταμπλω που κανεις κατοχος δεν έχει συμπαθήσει και της λείπει ο εκτεταμενος πινακας οργάνων και ο μεγαλος φωτιζομενος μοχλος που συνοδεύουν το Navi/car play πακέτο της connected.
Επιφυλάσσομαι μιας και δεν το συγκράτησα με ακρίβεια αν έχει και η connected την επένδυση δερματινης σε κάποια κομμάτια του ταμπλω που έχει η xline.
Με το νέο αυτό πακέτο νομίζω ότι καλύπτονται πια όλες οι βασικες ελλείψεις ουσιας.
|
|
|
Post by geopap on Dec 14, 2019 21:59:42 GMT 2
Ο εκτεταμένο πίνακας οργάνων τι δείχνει;
|
|
|
Post by Stefanos on Dec 14, 2019 23:51:49 GMT 2
Ο εκτεταμένο πίνακας οργάνων τι δείχνει; Περισσότερη και πιο απλωμένη πληροφορία, γραφικά στο οικονομομετρο και κατευθύνσεις, διασταυρώσεις κλπ από το Navi.
|
|
|
Post by John-X1 on Dec 15, 2019 3:23:12 GMT 2
Μια εικονα 1000 λεξεις... Ας απολαυσουμε για ακομη μια φορα τον εκτεταμενο πινακα οργανων 5.7 ιντσων που δινει αλλη νοτα στο εσωτερικο της Χ1.
|
|
|
Post by geopap on Dec 16, 2019 17:00:35 GMT 2
Πάντως απορώ με το σχεδιασμό της. Ποια η λογική να βάλουν την οθόνη κάτω δεξιά, και με το στήσιμο του ταμπλό και του τιμονιού να μην τη βλέπεις καλά όλη την οθόνη, ή αν πας κάτω το τιμόνι να μην βλέπεις το πάνω μέρος του ταμπλό δεν το καταλαβαίνω. Αφού την αλλάξανε που την αλλάξανε, γιατί δεν τη βάζανε στη μέση και να φαίνεται ολόκληρη? Επίσης, δείτε τα άλλα μοντέλα της BMW, εμένα μου φαίνεται ότι η Χ1 έχει μείνει πίσω σε πολλά. Άσε που όλες οι μάρκες έχουν touch screen και η Χ1 ακόμα!! Εκτός και εαν την χρυσοπληρώσεις.
|
|
|
Post by Stefanos on Dec 16, 2019 17:27:28 GMT 2
Πάντως απορώ με το σχεδιασμό της. Ποια η λογική να βάλουν την οθόνη κάτω δεξιά, και με το στήσιμο του ταμπλό και του τιμονιού να μην τη βλέπεις καλά όλη την οθόνη, ή αν πας κάτω το τιμόνι να μην βλέπεις το πάνω μέρος του ταμπλό δεν το καταλαβαίνω. Αφού την αλλάξανε που την αλλάξανε, γιατί δεν τη βάζανε στη μέση και να φαίνεται ολόκληρη? Επίσης, δείτε τα άλλα μοντέλα της BMW, εμένα μου φαίνεται ότι η Χ1 έχει μείνει πίσω σε πολλά. Άσε που όλες οι μάρκες έχουν touch screen και η Χ1 ακόμα!! Εκτός και εαν την χρυσοπληρώσεις. Δεν ειναι καινουργιος ο εκταμένος πίνακας! Μέρος εξτρα πακέτων εξοπλισμού ήταν και είναι! Στη στάνταρ xline advanced τον παλιο και μικρό παιρνεις ακόμα! Παλιά τεχνολογία που απλά μας φαίνεται κάπως γιατι σε σχέση με το μικρό είναι σαφής βελτιωση.
|
|
|
Post by macron on Dec 16, 2019 21:12:37 GMT 2
Πάντως απορώ με το σχεδιασμό της. Ποια η λογική να βάλουν την οθόνη κάτω δεξιά, και με το στήσιμο του ταμπλό και του τιμονιού να μην τη βλέπεις καλά όλη την οθόνη, ή αν πας κάτω το τιμόνι να μην βλέπεις το πάνω μέρος του ταμπλό δεν το καταλαβαίνω. Αφού την αλλάξανε που την αλλάξανε, γιατί δεν τη βάζανε στη μέση και να φαίνεται ολόκληρη? Επίσης, δείτε τα άλλα μοντέλα της BMW, εμένα μου φαίνεται ότι η Χ1 έχει μείνει πίσω σε πολλά. Άσε που όλες οι μάρκες έχουν touch screen και η Χ1 ακόμα!! Εκτός και εαν την χρυσοπληρώσεις. Δεν ειναι καινουργιος ο εκταμένος πίνακας! Μέρος εξτρα πακέτων εξοπλισμού ήταν και είναι! Στη στάνταρ xline advanced τον παλιο και μικρό παιρνεις ακόμα! Παλιά τεχνολογία που απλά μας φαίνεται κάπως γιατι σε σχέση με το μικρό είναι σαφής βελτιωση. Πάααρα πολύ πίσω πάντως σε σχέση με τον ανταγωνισμό και την εποχή. Στην επόμενη X1 πάντως θα δούμε ότι βλέπουμε στον τελευταίο άσσο.
|
|
|
Post by vagos320 on Dec 16, 2019 21:54:31 GMT 2
Το προηγούμενο κόκπιτ το κράτησε αρκετά χρόνια. Ξεκίνησε πάνω κάτω με την f30 και την f20 , πέρασε στην x1, active tourer, x2. Μιλάμε για ένα σχέδιο με μικρό αλλαγές κ βελτιώσεις που κράτησε 7-8 χρόνια. Το νεο κόκπιτ παρουσιάστηκε με την 3αρα και την z4 (σχεδόν) και τελευταία πέρασε στην σειρά 1. Σιγουρα για την x1 στο μέλλον θα δούμε μια εξέλιξη το συγκεκριμένου σχεδίου με αναβαθμισμένα υλικά κλπ. Για εμένα το μεγάλο στοίχημα στην επόμενη x1 δεν θα είναι το εσωτερικό . Εκεί θα γίνει αυτό που πρέπει. Το εξωτερικό όμως είναι πολύ δύσκολη υπόθεση , καθώς θα πρέπει να ξεπεράσει ένα πολύ καλό σχέδιο
|
|
|
Post by jimpet on Dec 16, 2019 23:37:39 GMT 2
Άλλαξα το ψαλίδι που εσκουζε σήμερα στο Σφακ και πήρα αυτοκίνητο ανταλλαγής ένα BMW 2 Tourer.... Και η όλη εμπειρία μου άφησε ένα ερωτηματικό μεγάλο... Υπάρχει κόσμος που αγοράζει αυτό το αυτοκίνητο (σε αυτά τα λεφτά); Όλα υποδεέστερα από τη Χ1 F48... Όλα όλα όλα... Μου φάνηκε σαν τα υλικά και η ποιότητα να έρχεται από την 1... Υποδεέστερα φανερά. Πραγματικά αναρωτιόμουν γιατί να πάρεις BMW και γιατί αυτό το μοντέλο ΧΆΛΙΑ! Δεν παρατήρησα λιγότερο road noise και χωρίς rft (δεν τα κοίταξα αλλά δεν νομίζω η Tourer να έχει rft) Ηχομόνωση χειρότερη από Χ1 μακράν Η αίσθηση του επιλογέα ξερή και... Εντελώς σαν παιδικό παιχνίδι σαν φτηνιάρικο παλιοπραγμα δηλαδή Ποιότητα ταμπλό σειράς 1 με τριγμούς (κυρίως από πίσω στη καμπίνα) Τιμόνι ελαφρύ και ουδέτερο Ποτηροθηκες για γέλια πραγματικά Αρκετή πλαστικουρα όπου με μπεζ εσωτερικό έκανε μπαμ Και γενικά ένα πράγμα άοσμο, αγευστο Καλά ήταν και diesel... Έδεσε το γλυκό Το μόνο ίδιο με εμάς πέρα από κουμπιά κτλ ήταν τα ίδια τα παλιό καθίσματα μας... Φανταστητε δηλαδή για τι ξενερα αμάξι μιλάμε! Μπρρρρ Μακριά!
|
|
|
Post by macron on Dec 16, 2019 23:59:43 GMT 2
Το προηγούμενο κόκπιτ το κράτησε αρκετά χρόνια. Ξεκίνησε πάνω κάτω με την f30 και την f20 , πέρασε στην x1, active tourer, x2. Μιλάμε για ένα σχέδιο με μικρό αλλαγές κ βελτιώσεις που κράτησε 7-8 χρόνια. Το νεο κόκπιτ παρουσιάστηκε με την 3αρα και την z4 (σχεδόν) και τελευταία πέρασε στην σειρά 1. Σιγουρα για την x1 στο μέλλον θα δούμε μια εξέλιξη το συγκεκριμένου σχεδίου με αναβαθμισμένα υλικά κλπ. Για εμένα το μεγάλο στοίχημα στην επόμενη x1 δεν θα είναι το εσωτερικό . Εκεί θα γίνει αυτό που πρέπει. Το εξωτερικό όμως είναι πολύ δύσκολη υπόθεση , καθώς θα πρέπει να ξεπεράσει ένα πολύ καλό σχέδιο Κι εκεί ακόμη (στο εξωτερικό) δείτε στοιχεία του άσσου (στυλ προσφυλακτήρα , εισαγωγές αέρα κλπ) και φανταστείτε τα λίγο μεγαλύτερα και προσαρμοσμένα στην X1 ...
|
|
|
Post by michael on Dec 17, 2019 14:22:12 GMT 2
Άλλαξα το ψαλίδι που εσκουζε σήμερα στο Σφακ και πήρα αυτοκίνητο ανταλλαγής ένα BMW 2 Tourer.... Και η όλη εμπειρία μου άφησε ένα ερωτηματικό μεγάλο... Υπάρχει κόσμος που αγοράζει αυτό το αυτοκίνητο (σε αυτά τα λεφτά); Όλα υποδεέστερα από τη Χ1 F48... Όλα όλα όλα... Μου φάνηκε σαν τα υλικά και η ποιότητα να έρχεται από την 1... Υποδεέστερα φανερά. Πραγματικά αναρωτιόμουν γιατί να πάρεις BMW και γιατί αυτό το μοντέλο ΧΆΛΙΑ! Δεν παρατήρησα λιγότερο road noise και χωρίς rft (δεν τα κοίταξα αλλά δεν νομίζω η Tourer να έχει rft) Ηχομόνωση χειρότερη από Χ1 μακράν Η αίσθηση του επιλογέα ξερή και... Εντελώς σαν παιδικό παιχνίδι σαν φτηνιάρικο παλιοπραγμα δηλαδή Ποιότητα ταμπλό σειράς 1 με τριγμούς (κυρίως από πίσω στη καμπίνα) Τιμόνι ελαφρύ και ουδέτερο Ποτηροθηκες για γέλια πραγματικά Αρκετή πλαστικουρα όπου με μπεζ εσωτερικό έκανε μπαμ Και γενικά ένα πράγμα άοσμο, αγευστο Καλά ήταν και diesel... Έδεσε το γλυκό Το μόνο ίδιο με εμάς πέρα από κουμπιά κτλ ήταν τα ίδια τα παλιό καθίσματα μας... Φανταστητε δηλαδή για τι ξενερα αμάξι μιλάμε! Μπρρρρ Μακριά! Δημήτρη συγνώμη, επειδή δεν έχω παρακολουθήσει τη στιχομυθία ,τι έπαιζε με το ψαλίδι ?
|
|
|
Post by jimpet on Dec 17, 2019 23:28:44 GMT 2
Άλλαξα το ψαλίδι που εσκουζε σήμερα στο Σφακ και πήρα αυτοκίνητο ανταλλαγής ένα BMW 2 Tourer.... Και η όλη εμπειρία μου άφησε ένα ερωτηματικό μεγάλο... Υπάρχει κόσμος που αγοράζει αυτό το αυτοκίνητο (σε αυτά τα λεφτά); Όλα υποδεέστερα από τη Χ1 F48... Όλα όλα όλα... Μου φάνηκε σαν τα υλικά και η ποιότητα να έρχεται από την 1... Υποδεέστερα φανερά. Πραγματικά αναρωτιόμουν γιατί να πάρεις BMW και γιατί αυτό το μοντέλο ΧΆΛΙΑ! Δεν παρατήρησα λιγότερο road noise και χωρίς rft (δεν τα κοίταξα αλλά δεν νομίζω η Tourer να έχει rft) Ηχομόνωση χειρότερη από Χ1 μακράν Η αίσθηση του επιλογέα ξερή και... Εντελώς σαν παιδικό παιχνίδι σαν φτηνιάρικο παλιοπραγμα δηλαδή Ποιότητα ταμπλό σειράς 1 με τριγμούς (κυρίως από πίσω στη καμπίνα) Τιμόνι ελαφρύ και ουδέτερο Ποτηροθηκες για γέλια πραγματικά Αρκετή πλαστικουρα όπου με μπεζ εσωτερικό έκανε μπαμ Και γενικά ένα πράγμα άοσμο, αγευστο Καλά ήταν και diesel... Έδεσε το γλυκό Το μόνο ίδιο με εμάς πέρα από κουμπιά κτλ ήταν τα ίδια τα παλιό καθίσματα μας... Φανταστητε δηλαδή για τι ξενερα αμάξι μιλάμε! Μπρρρρ Μακριά! Δημήτρη συγνώμη, επειδή δεν έχω παρακολουθήσει τη στιχομυθία ,τι έπαιζε με το ψαλίδι ? Ακόμα παίζει... Όταν φρεναρω απότομα (και μηδενικα χλμ) έτσι ώστε να μπαλατζαρει μπρος πίσω η καρότσα, ακούγεται όπως κουνιέται η καρότσα τριγμος. Δηλαδή μαζί με την απόσβεση των αμορτισέρ, πχ στην ακινηροποιηση του αυτοκινήτου, που κάθεται η μούρη και μετά ανησωκενται ακούς ιιι, ιιιι, όπως μπαλατζαρει, αν κάνεις απόλυτη ησυχία. Και ήταν το πίσω ψαλίδι, αριστερά. Υποτίθεται... Και υποτίθεται το άλλαξαν. Ελα όμως που το κάνει ακόμα, πιο σπάνια, αλλά το κάνει...
|
|