randy
Expert
Tuning/Remap: ΟΧΙ
|
Post by randy on May 12, 2023 10:07:45 GMT 2
Καλημέρα και από μένα παιδιά! Κάτοχος x20i εδώ και λίγους μήνες (σε μπλε χρώμα - δεν το έχω δει και πολύ να πω την αλήθεια), έχοντας διανύσει ωστόσο μόλις 3Κ χλμ προς το παρόν. Εξαιρετικές εντυπώσεις στα πρώτα χλμ τόσο μέσα στην πόλη όσο και εκτός.. Τρομερά κρατήματα και το τιμόνι πραγματικά έρωτας, χαίρεσαι να κάνεις διαδρομές. Πολύ καλή θέση οδήγησης και ορατότητα, και αν και προβληματιζόμουν λίγο με το ότι όλα είναι μέσω της οθόνης αφής πλέον, συνηθίζεται πολύ γρήγορα και εύκολα. Το αυτόματο κιβώτιο, στο Sport mode κυρίως, αποκρίνεται πολύ καλά (για εμένα τουλάχιστον - δεν απαιτώ και ακραίες επιδόσεις), και δεν έχω νιώσει κενά ή να καθυστερεί (ειδικά σε ανοιχτό δρόμο). Κατανάλωση μέσα στην πόλη με το Efficient προφιλ γύρω στο 6.5-6.8 στο τέλος της διαδρομής και σε εθνική οδό από 4.8 (σε χαλαρό επαρχιακό <=90χλμ/ωρα) με 5.5-6 (σε νορμάλ ταχύτητες). Συνολικά έχω 6.3λ/100 στα ~3Κ μέχρι τώρα. Γενικά απόλυτα ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο και κάθε φορά περιμένω πως και πως την επόμενη διαδρομή
|
|
|
Post by sclord on May 12, 2023 11:17:25 GMT 2
Μεγειές φίλε randy, να το χαρείς! Εμείς εν αναμονεί! ουφφφ... δύσκολα περνάνε οι μέρες...
Στο non-sport, (comfort, efficient, whatever) ανταποκρινεται πολυ διαφορετικα το σασμαν;
|
|
randy
Expert
|
Post by randy on May 12, 2023 11:42:52 GMT 2
Μεγειές φίλε randy, να το χαρείς! Εμείς εν αναμονεί! ουφφφ... δύσκολα περνάνε οι μέρες...
Στο non-sport, (comfort, efficient, whatever) ανταποκρινεται πολυ διαφορετικα το σασμαν;
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!! Εύχομαι σύντομα παραλαβή και πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα! Εντός πόλης χρησιμοποιώ σχετικά σχεδόν αποκλειστικά efficient να σου πω την αλήθεια.. Οι αλλαγές είναι ικανοποιητικές, ειδικά αν έχεις συνηθίσει να οδηγείς σε χαμηλές στροφές.. Στο ξεκίνημα από φανάρι/στάση θα δεις κάποια διαφορά, 0.5sec περίπου μέχρι να ξεκινήσει, αλλά είναι μια χαρά.. Σε εθνική οδό και μεγάλες ταχύτητες η διαφορά είναι πιο αισθητή σε απότομες αλλαγές (πχ προσπεράσεις) αλλά πάλι είναι ικανοποιητικές.. Με sport προφανώς το αμάξι είναι αρκετά πιο νευρικό και παιχνιδιάρικο.. Με γυναίκα και παιδί όμως μέσα (οπότε και λίγο πιο συντηρητική οδήγηση), κατά κύριο λόγο παίζω personal και cruise control..
|
|
|
Post by sclord on May 12, 2023 14:27:42 GMT 2
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!! Εύχομαι σύντομα παραλαβή και πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα! Εντός πόλης χρησιμοποιώ σχετικά σχεδόν αποκλειστικά efficient να σου πω την αλήθεια.. Οι αλλαγές είναι ικανοποιητικές, ειδικά αν έχεις συνηθίσει να οδηγείς σε χαμηλές στροφές.. Στο ξεκίνημα από φανάρι/στάση θα δεις κάποια διαφορά, 0.5sec περίπου μέχρι να ξεκινήσει, αλλά είναι μια χαρά.. Σε εθνική οδό και μεγάλες ταχύτητες η διαφορά είναι πιο αισθητή σε απότομες αλλαγές (πχ προσπεράσεις) αλλά πάλι είναι ικανοποιητικές.. Με sport προφανώς το αμάξι είναι αρκετά πιο νευρικό και παιχνιδιάρικο.. Με γυναίκα και παιδί όμως μέσα (οπότε και λίγο πιο συντηρητική οδήγηση), κατά κύριο λόγο παίζω personal και cruise control.. Ευχαριστώ κι εγώ, αν και διαπιστώνω ότι απέχω αρκετά ακόμα.. παραγγελία αρχές Μαρτίου..
Εξαιρώντας την εκκίνηση, στις αλλαγές σε χαμηλές ταχύτητες είναι εντάξει;
Προσπαθώ να καταλάβω αν υπάρχει ομοιότητα με το passat μου, το οποίο από sport φεύγει πύραυλος (λίγο πιο αργά από ότι με manual), αλλά στη D αργεί λίγο... για μένα αυτό ειναι στα πλαίσια του φυσιολογικού, από τον τρόπο που περιγραφόταν από κάποιους είχα ανησυχήσει λίγο, αλλά βέβαια καθένας έχει και τα δικά του στάνταρντς και σημεία αναφοράς.
|
|
randy
Expert
|
Post by randy on May 12, 2023 14:59:54 GMT 2
Ευχαριστώ κι εγώ, αν και διαπιστώνω ότι απέχω αρκετά ακόμα.. παραγγελία αρχές Μαρτίου..
Προσπαθώ να καταλάβω αν υπάρχει ομοιότητα με το passat μου, το οποίο από sport φεύγει πύραυλος (λίγο πιο αργά από ότι με manual), αλλά στη D αργεί λίγο... για μένα αυτό ειναι στα πλαίσια του φυσιολογικού, από τον τρόπο που περιγραφόταν από κάποιους είχα ανησυχήσει λίγο, αλλά βέβαια καθένας έχει και τα δικά του στάνταρντς και σημεία αναφοράς.
Και εγώ από passat έρχομαι, αλλά manual Προσωπικά δεν με ενοχλεί κάτι, ούτε νιώθω ότι με περιορίζει.. Και το πιο συντηρητικό efficient mode με καλύπτει για την κίνηση την πόλη και οι αλλαγές μου φαίνονται ομαλές.. Ακόμα και σε απότομες κινήσεις για αποφυγή εμποδίων ήταν οκ.. Δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο, αλλά δεν έχω νιώσει ακόμα να με κόβει κάπου.. Για εκτός, το personal/sport είναι πιο αισθητά πιο άνετα η αλήθεια είναι.. Ειδικά αν θέλεις να έχεις λίγο πιο γρήγορη επιτάχυνση.. Αλλά όπως λες αυτά είναι καθαρά υποκειμενικά.. Πρόλαβες να το δεις και εσυ πως συμπεριφέρερται (εστω λιγο) καθόλου σε test drive?
|
|
|
Post by giannisp on May 12, 2023 15:17:49 GMT 2
Καλησπερα το boost το εχει κανεις δοκιμασει;
|
|
spet
Expert
Ιδιότητα: Κάτοχος
Μοντέλο: U11
Έκδοση Κινητήρα: 20i
Χρώμα: Space Silver
Κίνηση: sDrive
Μετάδοση: DCT
Επίπεδο Εξοπλισμού: X-Line
Φώτα LED: NAI
Οθόνη: Πλήρως Ψηφιακό (U11)
Κάτοχος από: 15/6/2023
|
Post by spet on May 12, 2023 15:40:27 GMT 2
Ευχαριστώ κι εγώ, αν και διαπιστώνω ότι απέχω αρκετά ακόμα.. παραγγελία αρχές Μαρτίου..
Και εγώ από passat έρχομαι, αλλά manual Προσωπικά δεν με ενοχλεί κάτι, ούτε νιώθω ότι με περιορίζει.. Και το πιο συντηρητικό efficient mode με καλύπτει για την κίνηση την πόλη και οι αλλαγές μου φαίνονται ομαλές.. Ακόμα και σε απότομες κινήσεις για αποφυγή εμποδίων ήταν οκ.. Δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο, αλλά δεν έχω νιώσει ακόμα να με κόβει κάπου.. Για εκτός, το personal/sport είναι πιο αισθητά πιο άνετα η αλήθεια είναι.. Ειδικά αν θέλεις να έχεις λίγο πιο γρήγορη επιτάχυνση.. Αλλά όπως λες αυτά είναι καθαρά υποκειμενικά.. Πρόλαβες να το δεις και εσυ πως συμπεριφέρερται (εστω λιγο) καθόλου σε test drive? καλησπέρα, ποια η διαφορά του efficient mode της BMW με το ECO της VW? είμαι και κάτοχος VW TROC 1.5 DSG και το ECO κάνει αυτο που ακριβώς λέει. Αλλαγές πιο γρήγορα σε χαμηλές στροφες, ελεύθερη κύλιση πιο εύκολα μειωση της αντίδρασης του γκαζιού όταν το πατάς κτλ, κατί που σε σύγκριση με το πρόγραμμα normal kai sport όντως κάνει διαφορά στις τιμές της κατανάλωσης μέσα στην πόλη. Η ερώτηση είναι για να καταλάβω γιατί είναι διφορούμενες οι απόψεις για το efficient mode. κάποιοι λένε οτι είναι νωχελικό και άλλοι λένε οτι είναι όπως πρέπει να είναι ένα τέτοιο πρόγραμμα
|
|
|
Post by paylosx1 on May 12, 2023 20:55:13 GMT 2
Randy ποιο μπλε έχεις πάρει; Το Phytonic Blue; Για το μπλε σκέφτομαι και εγώ, πως σου φαίνεται το χρώμα; Αν έχω καταλάβει σωστά το συγκεκριμένο στο φως δείχνει κάπως ανοιχτό μπλε και στο σκοτάδι γίνεται πολύ σκούρο.
|
|
|
Post by sclord on May 12, 2023 22:33:08 GMT 2
Και εγώ από passat έρχομαι, αλλά manual Προσωπικά δεν με ενοχλεί κάτι, ούτε νιώθω ότι με περιορίζει.. Και το πιο συντηρητικό efficient mode με καλύπτει για την κίνηση την πόλη και οι αλλαγές μου φαίνονται ομαλές.. Ακόμα και σε απότομες κινήσεις για αποφυγή εμποδίων ήταν οκ.. Δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο, αλλά δεν έχω νιώσει ακόμα να με κόβει κάπου.. Για εκτός, το personal/sport είναι πιο αισθητά πιο άνετα η αλήθεια είναι.. Ειδικά αν θέλεις να έχεις λίγο πιο γρήγορη επιτάχυνση.. Αλλά όπως λες αυτά είναι καθαρά υποκειμενικά.. Πρόλαβες να το δεις και εσυ πως συμπεριφέρερται (εστω λιγο) καθόλου σε test drive? Στο test drive οδήγησα το s18i και ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που δεν έδωσα ιδιαίτερη προσοχή, αλλά δεν πρόσεξα καμία παραφωνία, και περιμένω το s20i λόγω mild hybrid να είναι και καλύτερο. Προσωπικά θεωρώ το 150hp Passat μου πύραυλο (για τα δικά μου δεδομένα - παρόλο που ήμουν κάτοχος hayabusa κάποτε χαχα) και η αλήθεια είναι ότι και το s18i με εντυπωσίασε, το περίμενα πιο ψόφιο. Παρεπιπτόντως κι εγώ πήγαινα για αγορά του πορτοκαλί αλλά οδήγησα ένα plutonic blue που το λάτρεψα… και το έχω παραγγειλει κι εγώ μπλε.
|
|
randy
Expert
|
Post by randy on May 13, 2023 11:20:25 GMT 2
Randy ποιο μπλε έχεις πάρει; Το Phytonic Blue; Για το μπλε σκέφτομαι και εγώ, πως σου φαίνεται το χρώμα; Αν έχω καταλάβει σωστά το συγκεκριμένο στο φως δείχνει κάπως ανοιχτό μπλε και στο σκοτάδι γίνεται πολύ σκούρο. Ναι, το Phytonic Blue.. Να σου πω την αλήθεια, μου άρεσε πάρα πολύ! Δεν το είχα δει από κοντά στην Χ1, αλλα τελικά βγήκε πάρα πολύ ωραίο! Και κάνει πολύ ωραία αντίθεση με το αλουμίνιο/λευκό σε πόρτες & καθρέπτες. Και το κυριότερο, ακόμα και με λίγο βρωμια, δεν χαλάει η όλη εικόνα του!
|
|
ig
Expert
Ιδιότητα: Κάτοχος
Μοντέλο: U11
Έκδοση Κινητήρα: 20i
Κίνηση: sDrive
Μετάδοση: DCT
Επίπεδο Εξοπλισμού: X-Line
Φώτα LED: NAI
Οθόνη: Πλήρως Ψηφιακό (U11)
Κάτοχος από: 2/23
|
Post by ig on May 13, 2023 21:15:16 GMT 2
Είδα ένα σε μπλε σήμερα το μεσημέρι και μου έπεσε το σαγόνι. Πανέμορφο. Και το δικό μου το space silver πολύ καλό είναι για ασημί αλλά το μπλε ήταν εντυπωσιακό. Να το χαρείτε παίδες, κρίμα να μην έχουμε από δυο τρία να αλλάζουμε χρώματα ανάλογα τα κέφια.
|
|
|
Post by sclord on Dec 28, 2023 18:38:41 GMT 2
Χρόνια πολλά σε όλους!!
Δε μου λέτε, εγώ που έχω και paddles - άρα και S στο κιβώτιο αντί για L, προσπαθώ να καταλάβω τι διαφορά (ή τι κοινό) έχει με το sport mode από το my modes. Θα περίμενα ότι γυρνώντας σε sport mode θα γυρνούσε και το D σε S. Τώρα που δε γυρίζει έχω αμφιβολίες.
Επίσης που είναι η ρύθμιση για sport plus; Ξέρει κάποιος τις διάφορες του απλού με το plus; Υπάρχει κάποια άλλη διαφορά εκτός από το ενεργό σύστημα διεύθυνσης;
|
|
|
Post by vassar on Dec 28, 2023 21:00:29 GMT 2
Δεν έχω παραλάβει ακόμα αλλά αν θυμάμαι καλά από το test drive από D σε S αλλάζεις από τον επιλογέα ταχυτήτων πηγαίνοντας άλλη μια προς τα κάτω. Για το sport plus δες την εικόνα που επισυνάπτω από το βιβλίο οδηγιών χρήσης.
|
|
|
Post by tsampikos on Dec 28, 2023 22:05:48 GMT 2
Ενδεχομενως το sport plus να υπαρχει μονο στις M sport εκδοσεις. Μπορει να κανω και λαθος ομως. Αν υπαρχει βρισκεται στην διαμορφωση του sport προγραμματος οδηγησης
|
|
|
Post by sclord on Dec 30, 2023 13:35:18 GMT 2
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις… η ερώτηση όμως είναι τι διαφορά έχει το S στο σασμάν με το sport mode από τα προφίλ και αν αυτά συνδυάζονται με διαφορετικό αποτέλεσμα
|
|