fd31
Expert
Ιδιότητα: Κάτοχος
Μοντέλο: U11
Έκδοση Κινητήρα: 20i
Χρώμα: Black Sapphire
Κίνηση: sDrive
Μετάδοση: DCT
Επίπεδο Εξοπλισμού: X-Line
Φώτα LED: NAI
Οθόνη: Πλήρως Ψηφιακό (U11)
Tuning/Remap: ΟΧΙ
|
Post by fd31 on Jan 7, 2024 12:02:33 GMT 2
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Ανοίγω αυτό το thread γιατί πιστεύω θα δηιουργηθούν απορίες στην πορεία σχετικά με την συντήρηση.. και ξεκινάω με την δική μου.. Από την αντιπροσωπία όταν αγόρασα το αυτοκίνητο μου είπαν αλλαγή λαδιών όταν σου βγει ένδειξη για το πρώτο service (η οποία έρχεται στα 30.000 χλμ περίπου) Επειδή πλησιάζω τις 15.000 χλμ σκέφτομαι να κάνω μία ενδιάμεση αλλαγή.. Έχετε ακούσει κάτι άλλο..;
|
|
|
Post by thanos76 on Jan 7, 2024 13:07:37 GMT 2
Το ίδιο ακριβώς είπαν και σε μένα. Μάλιστα μιλώντας με τον αρχιμηχανικό επέμενα αν έπρεπε να κάνω αλλαγή στον πρώτο χρόνο. Επέμενα και για το λόγο ότι κάνω πολύ λίγα χιλιόμετρα ανά έτος (περίπου 5-6 χιλιάδες). Από τα λεγόμενα του κατάλαβα ότι δε θα χρειαστεί να κάνω αλλαγή τον πρώτο χρόνο. Βέβαια μου είπε ότι αν ένα αυτοκίνητο έχει πιεστεί την πρώτη χρονιά και έχει κάνει ας πούμε 20 χιλιάδες χιλιόμετρα, τότε καλό είναι να γίνει μια αλλαγή πριν το κανονικό service.
|
|
fd31
Expert
Ιδιότητα: Κάτοχος
Μοντέλο: U11
Έκδοση Κινητήρα: 20i
Χρώμα: Black Sapphire
Κίνηση: sDrive
Μετάδοση: DCT
Επίπεδο Εξοπλισμού: X-Line
Φώτα LED: NAI
Οθόνη: Πλήρως Ψηφιακό (U11)
Tuning/Remap: ΟΧΙ
|
Post by fd31 on Jan 7, 2024 13:13:59 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ.. Το πιθανότερο είναι να κάνω μία ενδιάμεση αλλαγή τότε..
|
|
|
Post by chrisk on Jan 7, 2024 14:20:55 GMT 2
Έλεγχο για ρύπους (κάρτα καυσαερίων) σας δείχνει ότι πρέπει να γίνει στον χρόνο;
Επίσης για σέρβις στον χρόνο και όχι βάση χιλιομέτρων, εφόσον δεν έχουμε αυτά που επιβάλετε, στην αντιπροσωπία το δέχονται ή πρέπει να το κάνουμε σε εξειδικευμένο;
|
|
|
Post by tsampikos on Jan 7, 2024 14:51:09 GMT 2
Έλεγχο για ρύπους (κάρτα καυσαερίων) σας δείχνει ότι πρέπει να γίνει στον χρόνο; Επίσης για σέρβις στον χρόνο και όχι βάση χιλιομέτρων, εφόσον δεν έχουμε αυτά που επιβάλετε, στην αντιπροσωπία το δέχονται ή πρέπει να το κάνουμε σε εξειδικευμένο; Καλος φιλος μηχανικος αυτοκινητων μου προτεινε να αλλαξω το πρωτο λαδι μεχρι τα 5 χιλιαδες χλμ διοτι ειναι νεος κινητηρας να ισως να υπαρχουν πολυ μικρα σωματιδια μεταλλου μεσα στο λαδι. Για την καρτα καυσαεριων και εμενα μου το εβγαλε μεσα στον επομενο μηνα να γινει. Θα παρω τηλ στην αντιπροσωπεια να κλεισω ραντεβου, θα αλλαξω και τα λαδια σιγουρα.
|
|
|
Post by Stefanos on Jan 7, 2024 22:26:30 GMT 2
Τα ίδια ισχύουν με όσα γραφουμε και στην F48 Άλλωστε ίδιος κινητήρας ειναι. Καμία αλλαγή λαδιού δεν βλάπτει παρα μόνο την τσέπη. Ακόμα και για όσους το αφήσουν σύμφωνα με την ένδειξη του αυτοκινήτου η χιλιομετρική ένδειξη δύσκολα θα μείνει στα 30000, αλλά ανάλογα με το στυλ οδηγησης θα προσαρμόζεται παρακάτω. Μια χρυση οδηγία για κάθε bmw είναι αλλαγή λαδιών κάθε 10000 χλμ.
|
|
|
Post by John-X1 on Jan 8, 2024 9:59:57 GMT 2
Αλλαχτε λαδια στα 15 - 20 και 30 χιλιαδες χιλιομετρα, αφηνοντας την πουδρα μεταλλων να κανει βολτες μεσα στα μοτερ σας, μετα μην απορειτε για πιθανη καταναλωση λιπαντικου. Οταν θα πατε στον αρχιμηχανικο της BMW με την ενδειξη λαδιων στο ΜΙΝ ....θα σας αναφερει οτι το manual αναγραφει επιτρεπτη καταναλωση λιπαντικου 1 λιτρο ανα 1000Km, οποτε ολα ειναι φυσιολογικα.
Βασικοι κανονες της αυτοκινησης :
1) Πρωτη αλλαγη λαδιων στα 2000-3000 αντε ΜΑΧ στα 4000 χιλιομετρα. 2) Ενδιαμεσα διαστηματα αλλαγης λαδιων ΜΑΧ 10.000 χιλιομετρα ή ενα ετος (οτι ερθει πρωτο) και ΠΑΝΤΑ με αλλαγη φιλτρου λαδιου.
Εχω αλλαξει σε ΤΡΕΙΣ κινητηρες Β38 λαδια στα 3000-4000 χιλιομετρα και οι τρεις ηταν με ΦΟΥΛ πουδρα μεταλλων στα λαδια τους. Οσο για αυτα που σας λεει ο μηχανικος της BMW, ασχολιαστα, ειναι δυνατον μηχανικος μεσα απο την BMW να σας αναφερει κατι διαφορετικο απο αυτο που οριζει ο εργοδοτης του ?
Απολαυστε υπευθυνα πουδρα μεταλλων απο τους Β38 κινητηρες μου κατα την πρωτη αλλαγη λαδιων στα 3000-4000 χιλιομετρα.
|
|
|
Post by stefanis on Jan 8, 2024 15:59:56 GMT 2
Έλεγχο για ρύπους (κάρτα καυσαερίων) σας δείχνει ότι πρέπει να γίνει στον χρόνο; Επίσης για σέρβις στον χρόνο και όχι βάση χιλιομέτρων, εφόσον δεν έχουμε αυτά που επιβάλετε, στην αντιπροσωπία το δέχονται ή πρέπει να το κάνουμε σε εξειδικευμένο; Καλος φιλος μηχανικος αυτοκινητων μου προτεινε να αλλαξω το πρωτο λαδι μεχρι τα 5 χιλιαδες χλμ διοτι ειναι νεος κινητηρας να ισως να υπαρχουν πολυ μικρα σωματιδια μεταλλου μεσα στο λαδι. Για την καρτα καυσαεριων και εμενα μου το εβγαλε μεσα στον επομενο μηνα να γινει. Θα παρω τηλ στην αντιπροσωπεια να κλεισω ραντεβου, θα αλλαξω και τα λαδια σιγουρα. Φίλε Τσαμπίκο να σου κάνω μερικές ερωτήσεις γιατί με ενδιαφέρει το αυτοκίνητο και γενικα BMW στο νησί Λογικά πήρες το αμάξι απο αθήνα για να το κάνεις ομως σέρβις τι κάνεις γιατί απο όσο ξέρω δεν ύπαρχει αντιπρόσωπος ούτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο στη Ρόδο. Το να το στείλω στην Αθήνα για οτιδήποτε μου φαίνεται μεγάλος μπελάς . Αν παλι το παραλαμβάνουν απο το καράβι και στο στέλνουν και δεν ασχολήσε καθόλου κάτι λέει. Επίσης, σου το έστειλαν ή πήγες και το παραλαβες απο την αντιπρόσωπια γιατί χειμώνα πηγαινοέρχεσαι μια χαρά,αλλά αν η παραλαβή ειναι καλοκαίρι δεν υπάρχει περίπτωση λόγω δουλειάς .
|
|
|
Post by tsampikos on Jan 8, 2024 16:06:25 GMT 2
Καλος φιλος μηχανικος αυτοκινητων μου προτεινε να αλλαξω το πρωτο λαδι μεχρι τα 5 χιλιαδες χλμ διοτι ειναι νεος κινητηρας να ισως να υπαρχουν πολυ μικρα σωματιδια μεταλλου μεσα στο λαδι. Για την καρτα καυσαεριων και εμενα μου το εβγαλε μεσα στον επομενο μηνα να γινει. Θα παρω τηλ στην αντιπροσωπεια να κλεισω ραντεβου, θα αλλαξω και τα λαδια σιγουρα. Φίλε Τσαμπίκο να σου κάνω μερικές ερωτήσεις γιατί με ενδιαφέρει το αυτοκίνητο και γενικα BMW στο νησί Λογικά πήρες το αμάξι απο αθήνα για να το κάνεις ομως σέρβις τι κάνεις γιατί απο όσο ξέρω δεν ύπαρχει αντιπρόσωπος ούτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο στη Ρόδο. Το να το στείλω στην Αθήνα για οτιδήποτε μου φαίνεται μεγάλος μπελάς . Αν παλι το παραλαμβάνουν απο το καράβι και στο στέλνουν και δεν ασχολήσε καθόλου κάτι λέει. Επίσης, σου το έστειλαν ή πήγες και το παραλαβες απο την αντιπρόσωπια γιατί χειμώνα πηγαινοέρχεσαι μια χαρά,αλλά αν η παραλαβή ειναι καλοκαίρι δεν υπάρχει περίπτωση λόγω δουλειάς . Γεια σου φίλε Στέφανε. Για να το κάνω σέρβις θα το βάλω στο πλοίο και εγώ θα πάω με το αεροπλάνο να το παραλάβω όταν φτάσει το καράβι. Αναγκαστικά έτσι πρέπει να γίνει για τα πρώτα σέρβις διότι θα χάσεις την εγγύηση αν το ακουμπήσει άλλος. Είναι μπελάς αλλά θα το συνδυασω με βολτίτσα προς τα πάνω να δω κάτι φίλους. Δεν γνωρίζω αν μπορούν να το παραλάβουν και να το στείλουν πάλι με το καράβι και να μην ασχοληθείς, θα ρωτήσω πάντως. Το αμάξι μου το έστειλαν ούτε καν το είχα δει όταν ήρθε!
|
|
|
Post by bmwnewbie on Jan 9, 2024 23:11:19 GMT 2
Είναι αρκετά αυθαίρετα αυτά για τα χιλιόμετρα και τα μέταλλα. Επίσης μη μετράτε τις αλλαγες λαδιών σε χιλιόμετρα. Η σωστή μέτρηση είναι ώρες λειτουργίας κινητήρα και φυσικα τρόπος λειτουργίας κινητήρα κλπ. Η χιλιομετρική απόσταση είναι μια απλή αναγωγή από ώρες λειτουργίας σε έναν χονδρικό μέσο όρο χρησης του αυτοκινήτου που γίνεται παγκοσμίως. Πλέον με τις εφαρμογές μπορείτε να βλέπετε πόσες ώρες λειτούργησε το μοτερ σας. Επίσης άλλη επιβάρυνση γίνεται αν μεταξύ αλλαγών πας σε 1 trackday, άλλη αν πηγαινεις συνεχεια στα κοκκινα, άλλη αν πηγαινεις σε συνθηκες πόλης, άλλη αν πηγαινεις σαν "κυρία" σε εθνικές οδούς.
Δηλαδη αν κάποιος κανει 5κ χιλιομετρα μεσα στην πόλη, κάθε μέρα με πολλες ώρες λειτουργίας του κινητήρα επιβαρύνει το λάδι πολυ περισσοτερο απο καποιον που έχει κανει ταξιδια Αλεξανδρουπολη-Αθήνα και πίσω 10 φορές πηγαινοντας με 110-120km/h και εχοντας γράψει 20κ χιλιόμετρα σε 5 μηνες.
Επιπλέον η τεχνολογία δεν είναι του 1980, ούτε του 1990. Η κατεργασία των μετάλλων του κινητήρα γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια και τα "γρεζια" δεν υπάρχουν στον ιδιο βαθμό. Επιπλέον, τα σημερινά συνθετικά λάδια δε σπάνε, ούτε χάνουν τις ιδιότητες τους στα 2-3-4κ χιλιομετρα εκτος αν τα βάλετε σε πίστα. Δηλαδή "επιστημονικά" κανενας δε μπορει να μου πει γιατι να αλλάζω ανα 15κ και οχι ανα 12κ, οχι ανα 10κ, οχι ανα 5κ και όχι ανα κάθε βόλτα που βγαινω έξω για να μειώσω τις τριβες με τα ρινίσματα.
Έχω προσωπική εμπειρία απο 10 "συγχρονα" αυτοκίνητα (οχι bmw η αλήθεια) με αλλαγες περίπου ανα 15κ χιλιόμετρα (απλά για να εχω ενα μπουσουλα) και μέχρι τα 180-200κ που κρατηθηκαν τα περισσοτερα, δεν είχαν ούτε σταγόνα κατανάλωσης λαδιου, ούτε προβλήματα. Ναι, ισχύει το όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα αλλά με την ιδια λογικη και τα 4κ χιλιομετρα μπορει να ειναι "πολλα" και να κάνουν "ζημια". Μόνο η τσέπη σας και ο ελεύθερος/διαθέσιμος χρόνος σας ξέρει κάθε πόσο πρέπει να κάνετε τις αλλαγές και να επισκέπτεστε το συνεργείο.
Εγω κρατάω τον -σωστό/λάθος αλλά δικό μου- κανονα είτε 15κ, είτε 1 χρόνος, όποιο έρθει πιο γρήγορα. Και το βασικο είναι οτι δεν έχω χρόνο για περισσότερες σκέψεις, άγχος και επισκέψεις σε συνεργεία.
|
|
|
Post by John-X1 on Jan 10, 2024 18:59:36 GMT 2
Είναι αρκετά αυθαίρετα αυτά για τα χιλιόμετρα και τα μέταλλα. Επίσης μη μετράτε τις αλλαγες λαδιών σε χιλιόμετρα. Η σωστή μέτρηση είναι ώρες λειτουργίας κινητήρα και φυσικα τρόπος λειτουργίας κινητήρα κλπ. Η χιλιομετρική απόσταση είναι μια απλή αναγωγή από ώρες λειτουργίας σε έναν χονδρικό μέσο όρο χρησης του αυτοκινήτου που γίνεται παγκοσμίως. Πλέον με τις εφαρμογές μπορείτε να βλέπετε πόσες ώρες λειτούργησε το μοτερ σας. Επίσης άλλη επιβάρυνση γίνεται αν μεταξύ αλλαγών πας σε 1 trackday, άλλη αν πηγαινεις συνεχεια στα κοκκινα, άλλη αν πηγαινεις σε συνθηκες πόλης, άλλη αν πηγαινεις σαν "κυρία" σε εθνικές οδούς. Δηλαδη αν κάποιος κανει 5κ χιλιομετρα μεσα στην πόλη, κάθε μέρα με πολλες ώρες λειτουργίας του κινητήρα επιβαρύνει το λάδι πολυ περισσοτερο απο καποιον που έχει κανει ταξιδια Αλεξανδρουπολη-Αθήνα και πίσω 10 φορές πηγαινοντας με 110-120km/h και εχοντας γράψει 20κ χιλιόμετρα σε 5 μηνες. Επιπλέον η τεχνολογία δεν είναι του 1980, ούτε του 1990. Η κατεργασία των μετάλλων του κινητήρα γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια και τα "γρεζια" δεν υπάρχουν στον ιδιο βαθμό. Επιπλέον, τα σημερινά συνθετικά λάδια δε σπάνε, ούτε χάνουν τις ιδιότητες τους στα 2-3-4κ χιλιομετρα εκτος αν τα βάλετε σε πίστα. Δηλαδή "επιστημονικά" κανενας δε μπορει να μου πει γιατι να αλλάζω ανα 15κ και οχι ανα 12κ, οχι ανα 10κ, οχι ανα 5κ και όχι ανα κάθε βόλτα που βγαινω έξω για να μειώσω τις τριβες με τα ρινίσματα. Έχω προσωπική εμπειρία απο 10 "συγχρονα" αυτοκίνητα (οχι bmw η αλήθεια) με αλλαγες περίπου ανα 15κ χιλιόμετρα (απλά για να εχω ενα μπουσουλα) και μέχρι τα 180-200κ που κρατηθηκαν τα περισσοτερα, δεν είχαν ούτε σταγόνα κατανάλωσης λαδιου, ούτε προβλήματα. Ναι, ισχύει το όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα αλλά με την ιδια λογικη και τα 4κ χιλιομετρα μπορει να ειναι "πολλα" και να κάνουν "ζημια". Μόνο η τσέπη σας και ο ελεύθερος/διαθέσιμος χρόνος σας ξέρει κάθε πόσο πρέπει να κάνετε τις αλλαγές και να επισκέπτεστε το συνεργείο. Εγω κρατάω τον -σωστό/λάθος αλλά δικό μου- κανονα είτε 15κ, είτε 1 χρόνος, όποιο έρθει πιο γρήγορα. Και το βασικο είναι οτι δεν έχω χρόνο για περισσότερες σκέψεις, άγχος και επισκέψεις σε συνεργεία.
Οι θεωριες περι κατεργασιας μεταλλων καταρριπτονται απο το καπακι του φιλτρου λαδιου με πουδρα μεταλλων. Η πουδρα υπηρχε και στα τρια Β38 μοτερ μου κατα την πρωτη αλλαγη λιπαντικου.
Τα μοτερ ειχα χρονολογια κατασκευης : 1) 2019 2) 2020 3) 2022
Το καπακι του φιλτρου λαδιου στην 2ρη αλλαγη λαδιων ηταν πεντακαθαρο.
|
|
|
Post by bmwnewbie on Jan 10, 2024 22:10:25 GMT 2
Θεωρίες δεν είναι. Μπορεί να είναι κακή κατεργασία στα B38 απο τη BMW. Δεν εχω δει σε άλλο αυτοκίνητο κάτι τέτοιο. Και ψάχνοντας:
Δείτε στο 24:00, το αναφέρει
Γιατί έτσι;
|
|
|
Post by John-X1 on Jan 11, 2024 12:16:19 GMT 2
Η θεματολογια του φορουμ αφορα αυτοκινητα BMW Χ1-Χ2 και κατα κυριο λογο τον Β38 κινητηρα που κατεχει το 95% της ομαδας. Το τι μπορει να συμβαινει σε αλλα αυτοκινητα δεν μας απασχολει, διοτι το φορουμ δεν απευθυνεται προς αλλα αυτοκινητα. Τωρα οσον αφορα τα γρεζια, τι να σου πω, ετσι ειναι δυστυχως, καλος η κακος στα πρωτα χιλιομετρα ο Β38 γεμιζει τα λαδια με μεταλλα, οποτε αυτα χρηζουν αμεσης αλλαγης.
Τρια BMW εχω αγορασει και τα τρια με τον Β38 κινητηρα. Και στα τρια το ιδιο story.... πρωτη αλλαγη λαδιων τα λαδια φουλ μεταλλο, στην 2ρη αλλαγη λαδιων ολα ΟΚ.
Κριμα στους κατοχους που αφηνουν τα πρωτα λαδια 10-15 ακομη και 30 χιλιαδες χιλιομετρα.
|
|
|
Post by bmwnewbie on Jan 11, 2024 19:05:13 GMT 2
Το συγκεκριμένο βίντεο στο σημείο που έδειξα αναφέρεται στα B38 που λέει οτι τα γρέζια ειναι απο κουζινέτα στροφάλου. Και αν συμβαίνει αυτό δεν έχει να κάνει με την κατεργασία των μετάλλων, έχει να κάνει με κακό "σχεδιασμό" στα συγκεκριμένα μοτέρ. Το να τρώει κουζινέτα στην αρχή για να έρθει εκεί που πρέπει δεν το λες και φυσιολογικό. Σίγουρα δε μας ενδιαφέρει τι κάνουν τα άλλα αυτοκίνητα αλλά εμένα με ενδιαφέρει αρκετά όταν έχω δώσει 50κ αν γεμίζει γρέζια το μοτερ μου και με αναγκάζει λόγω κακής κατασκευής να πληρώσω σε 1-2 μήνες από την αγορά 200 ευρώ για να πάω συνεργείο και να χάσω αρκετές ώρες απο τον χρόνο μου. Το κακης κατασκευής το αντιλαμβανόμαστε όταν γίνεται σύγκριση με άλλα αυτοκίνητα. Και μου φαίνεται αρκετά περίεργο καθώς σε αρκετές βιομηχανίες αυτά που παραλαμβανει ο καταναλωτής δεν είναι τα πρώτα λάδια, ούτε η πρώτη χρηση του μοτερ. Συνήθως κάθε μοτερ πριν φορεθεί πάνω στο αυτοκίνητο στο εργοστάσιο, λειτουργεί με συγκεκριμένα φορτία για συγκεκριμένο χρόνο και τα υγρά πετιούνται και επανατοποθετούνται. Εκτός αν στη BMW δεν κανουν αυτή τη διαδικασία. Και αν το κάνουν, τι βγάζουν αυτή την πρώτη φορά; Μεταλλικές ράβδους απο μέσα; Επίσης, κάπου είχα διαβάσει οτι στα U11 ο B38 έχει κάποιες διαφοροποιήσεις. Ισχύει; Γνωρίζουμε ποιά ειναι αυτά ή αν με αυτές τις αλλαγές βελτίωσαν αυτό το θέμα; Γιατί θα το ξαναπω. Το "κριμα" για αυτους με 15κ ειναι σχετικό (και οντως ειναι κριμα αν η κατασταση του μοτερ ειναι σε αυτο το χάλι). Αλλά αν συμβαινει κάτι τέτοιο επίσης κρίμα ειναι και για αυτον που έκανε 4κ χιλιόμετρα με τέτοιο μοτερ. Κανονικά έπρεπε στα πρώτα 1000 να τα πετάξει. Όπου 1000 ένα συνεχόμενο ταξιδι πάνε έλα με μεταβαλλόμενα φορτία, όχι ένα μηνα εντός πόλης με το μοτερ να δουλευει συνέχεια. Και μετά ανα 1000 μέχρι να καθαρίσει. Και αυτό θα γίνει λογικά στα πρώτα 5k χιλιομετρα και μετά απο κανα 1000άρικο σε ευρώ για λάδια και συνεργεία. Και δεν το λεω μόνο για το ακριβό του πράγματος ή την οικονομία αλλά λίγο και για τη διαδικασία που σε βάζουν. Άλλωστε στο πρώτο εξάμηνο πέταξα την καινούρια 4άδα λάστιχα που ήταν χάλια, δε θα "κολλήσω" οικονομικα σε μια αλλαγή λαδιών. Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ για τις πληροφορίες και θα κοιτάξω να το επισπεύσω. Έχοντας εμπειρία απο τα άλλα μου αυτοκίνητα δεν φανταζόμουν το συγκεκριμένο θέμα των B38 από μια εταιρία όπως η BMW. Θα ζητήσω αν γίνεται να βγάλουν και μια φωτογραφία απο το φίλτρο και αν την παρω θα την ποστάρω να δουμε.
|
|
|
Post by 1solidf20 on Jan 12, 2024 1:12:07 GMT 2
Το συγκεκριμένο βίντεο στο σημείο που έδειξα αναφέρεται στα B38 που λέει οτι τα γρέζια ειναι απο κουζινέτα στροφάλου. Και αν συμβαίνει αυτό δεν έχει να κάνει με την κατεργασία των μετάλλων, έχει να κάνει με κακό "σχεδιασμό" στα συγκεκριμένα μοτέρ. Το να τρώει κουζινέτα στην αρχή για να έρθει εκεί που πρέπει δεν το λες και φυσιολογικό. Σίγουρα δε μας ενδιαφέρει τι κάνουν τα άλλα αυτοκίνητα αλλά εμένα με ενδιαφέρει αρκετά όταν έχω δώσει 50κ αν γεμίζει γρέζια το μοτερ μου και με αναγκάζει λόγω κακής κατασκευής να πληρώσω σε 1-2 μήνες από την αγορά 200 ευρώ για να πάω συνεργείο και να χάσω αρκετές ώρες απο τον χρόνο μου. Το κακης κατασκευής το αντιλαμβανόμαστε όταν γίνεται σύγκριση με άλλα αυτοκίνητα. Και μου φαίνεται αρκετά περίεργο καθώς σε αρκετές βιομηχανίες αυτά που παραλαμβανει ο καταναλωτής δεν είναι τα πρώτα λάδια, ούτε η πρώτη χρηση του μοτερ. Συνήθως κάθε μοτερ πριν φορεθεί πάνω στο αυτοκίνητο στο εργοστάσιο, λειτουργεί με συγκεκριμένα φορτία για συγκεκριμένο χρόνο και τα υγρά πετιούνται και επανατοποθετούνται. Εκτός αν στη BMW δεν κανουν αυτή τη διαδικασία. Και αν το κάνουν, τι βγάζουν αυτή την πρώτη φορά; Μεταλλικές ράβδους απο μέσα; Επίσης, κάπου είχα διαβάσει οτι στα U11 ο B38 έχει κάποιες διαφοροποιήσεις. Ισχύει; Γνωρίζουμε ποιά ειναι αυτά ή αν με αυτές τις αλλαγές βελτίωσαν αυτό το θέμα; Γιατί θα το ξαναπω. Το "κριμα" για αυτους με 15κ ειναι σχετικό (και οντως ειναι κριμα αν η κατασταση του μοτερ ειναι σε αυτο το χάλι). Αλλά αν συμβαινει κάτι τέτοιο επίσης κρίμα ειναι και για αυτον που έκανε 4κ χιλιόμετρα με τέτοιο μοτερ. Κανονικά έπρεπε στα πρώτα 1000 να τα πετάξει. Όπου 1000 ένα συνεχόμενο ταξιδι πάνε έλα με μεταβαλλόμενα φορτία, όχι ένα μηνα εντός πόλης με το μοτερ να δουλευει συνέχεια. Και μετά ανα 1000 μέχρι να καθαρίσει. Και αυτό θα γίνει λογικά στα πρώτα 5k χιλιομετρα και μετά απο κανα 1000άρικο σε ευρώ για λάδια και συνεργεία. Και δεν το λεω μόνο για το ακριβό του πράγματος ή την οικονομία αλλά λίγο και για τη διαδικασία που σε βάζουν. Άλλωστε στο πρώτο εξάμηνο πέταξα την καινούρια 4άδα λάστιχα που ήταν χάλια, δε θα "κολλήσω" οικονομικα σε μια αλλαγή λαδιών. Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ για τις πληροφορίες και θα κοιτάξω να το επισπεύσω. Έχοντας εμπειρία απο τα άλλα μου αυτοκίνητα δεν φανταζόμουν το συγκεκριμένο θέμα των B38 από μια εταιρία όπως η BMW. Θα ζητήσω αν γίνεται να βγάλουν και μια φωτογραφία απο το φίλτρο και αν την παρω θα την ποστάρω να δουμε. Kανενας κινητηρας μαζικης παραγωγης σε κανενα εργοστασιο δεν τον βαζουν εμπρος πριν μπει στο αυτοκινητο και αυτο στο τελος της γραμμης παραγωγης. Εννοειται οτι δεν αλλαζουν λαδια ουτε τιποτε υγρα. Εξαιρεση ειναι κινητηρες τυπου Μ και γενικα αυτοι στα ακριβα αυτοκινητα που εχουν αλλωστε και μικρη παραγωγη (αλλα μεγαλα κερδη). Για το θεμα αλλαγης λαδιων τον πρωτο καιρο χωρις να το προβλεπει ο κατασκευαστης το βλεπω αστοχο ειδικα αν δεν σκοπευεις να κρατησεις το αμαξι για χρονια. Στο δικο μου ηθελα να την κανω αλλα μετα βαρεθηκα και την αφησα.
|
|