|
Post by nikolas83 on Sept 19, 2019 7:48:01 GMT 2
Είχα κάνει test drive την Α class. Οδηγικά δεν μπορώ να πω ότι ήταν άσχημη. Εξωτερικά τώρα οι απλές εκδόσεις της ήταν πάρα πολύ φτωχές. Εσωτερικά το extreme ενιαίο ταμπλό με την οθόνη της δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο. Σα να είχες βάλει δύο τάμπλετ σε μια ενιαία κατασκευή. Επιπλέον για να πάρεις τις μεγάλες οθόνες τόσο σε ταμπλό όσο και την κεντρική ήθελε αρκετά χρήματα. ο Άσσος είναι μακράν πιο ωραίος και με τις προσφορές που έχει βγάλει τώρα είναι μονόδρομος για κάποιον που θέλει premium αμάξι σε αυτή τη κατηγορία. Εκτός αυτού δεν ξέρω γιατί αλλά θεωρώ ότι οι mercedes απευθύνονται σε πιο μεγάλες ηλικίες (σχετικό βέβαια αυτό, γιατί μπορεί κάποιος να πάρει AMG μοντέλο..)..
|
|
|
Post by 9 on Sept 19, 2019 19:00:04 GMT 2
|
|
|
Post by Stefanos on Sept 19, 2019 19:17:43 GMT 2
Η facelift είναι αυτη Χάρη. Ως μοντέλο 2020 νοείται. Η επόμενη γενιά παει για κυκλοφορία 2021 άρα μοντέλο 2022.
|
|
|
Post by Sakis911 on Sept 19, 2019 19:19:20 GMT 2
Αυτό περιμένω με ανυπομονησία!!!
|
|
|
Post by Stefanos on Sept 19, 2019 19:34:17 GMT 2
Αυτό περιμένω με ανυπομονησία!!! Γούστα είναι αυτά Σακη αλλά τι περιμένεις; Αν εξαιρέσεις το αυτόματο κιβώτιο δεν σου λείπει κάτι. Έχεις μια από τις πιο όμορφες και καλύτερα εξοπλισμένες βασικες 16d.
|
|
|
Post by 9 on Sept 19, 2019 19:54:17 GMT 2
Η facelift είναι αυτη Χάρη. Ως μοντέλο 2020 νοείται. Η επόμενη γενιά παει για κυκλοφορία 2021 άρα μοντέλο 2022. Ναι, για σύγκριση των δύο εκδόσεων έβαλα τη φωτό. Επίσης, έχω την αμυδρή εντύπωση ότι οι γραμμές του οχήματος αναδεικνύονται καλύτερα με το Storm bay απ' ό,τι με το λευκό.
|
|
|
Post by 9 on Sept 19, 2019 20:06:01 GMT 2
Προσωπικά, πάντως, στην καινούργια Χ1 θέλω να δω μια πιο φρέσκια προσέγγιση στο εσωτερικό και δη στην κεντρική κονσόλα η οποία, να με συμπαθάτε, αλλά μερικές φορές μου φαίνεται μπαγιάτικη.
|
|
|
Post by Stefanos on Sept 19, 2019 20:33:06 GMT 2
Προσωπικά, πάντως, στην καινούργια Χ1 θέλω να δω μια πιο φρέσκια προσέγγιση στο εσωτερικό και δη στην κεντρική κονσόλα η οποία, να με συμπαθάτε, αλλά μερικές φορές μου φαίνεται μπαγιάτικη. Πλέον ναι. Μυρίζει μούχλα. Τεχνολογια Τογιότα κορολα 2003 σου λέω.
|
|
|
Post by jimpet on Sept 19, 2019 21:47:42 GMT 2
Μολις ειδα την νεα 1. Παιδες το εφεραν σε πολυ καλη τιμη με φοβερο εξοπλισμο (μονο οι καθρεφτες που διπλωνουν λειπουν). Νομιζω στα 27500 αυτοματο με μεταλλικο με Μ τιμονι, μπακετ, αισθητηρες μπρος πισω πολυ καλυτερο ταμπλω και ηλεκτρονικα, διζωνικο, ωραιες ζαντες, σπορτ πακετο βγαζει την Χ2 εκτος συναγωνισμου. Πως καταφερε να ειναι τοο ανταγωνιστικη η ελληνικη εταιρεια δεν μπορω να το καταλαβω. Οντως! Γεμίζεις την 118i με παρα πολύ εξοπλισμό και μένεις ανετα κάτω από 40.. χώρια τα διάφορα πακέτα που τα κρατάνε κατω από 30 και θα γίνει χαμός !! Επαιξα σήμερα με τον configurator και εβγαλα κάτι πολύ καλά σπεκς! Φιρι φιριιιιι το πας προεδρεεεεε.... Να ρωτήσω κάτι και να κάνω και το δικηγόρο του διαβόλου;; Έστω 27000...ειναι λίγα για ένα χατσμπακ σειράς; Για ένα αυτοκίνητο δηλαδή κατηγορίας Golf, ενώ με 5000 παραπάνω παίρνεις σχεδόν το ίδιο σε SUV; Όπου πλέον... Καμία σχέση σε άνεση, ποιότητα κύλισης, χώρους, εκτόπισμα, respect στο δρόμο, εντύπωση κτλ;;; Μου φαίνεται εντελώς παράλογο και πιο πολύ να πάρω ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας και να το φορτώσω να φτάσω 40000 πχ... Θεωρω ότι κάτι τέτοιο ανταποκρίνεται σε κάποιον που έχει και 2ο μεγάλο αυτοκίνητο καλό για την οικογενεια, η δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά, η είναι εντελώς κ@υλ&μενος για κάποιο λόγο με το μοντέλο (πιο σπάνιο σε hatchback) ή είναι εργένης ή ψάχνει Hot hatch (με 140 αλογα ΔΕΝ είναι η 1) ή είναι πιτσιρικάς και το παίρνει με τα λεφτά του μπαμπά... Ή όλα μαζί... Δεν ξέρω...
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Sept 19, 2019 23:04:56 GMT 2
Οντως! Γεμίζεις την 118i με παρα πολύ εξοπλισμό και μένεις ανετα κάτω από 40.. χώρια τα διάφορα πακέτα που τα κρατάνε κατω από 30 και θα γίνει χαμός !! Επαιξα σήμερα με τον configurator και εβγαλα κάτι πολύ καλά σπεκς! Φιρι φιριιιιι το πας προεδρεεεεε.... Να ρωτήσω κάτι και να κάνω και το δικηγόρο του διαβόλου;; Έστω 27000...ειναι λίγα για ένα χατσμπακ σειράς; Για ένα αυτοκίνητο δηλαδή κατηγορίας Golf, ενώ με 5000 παραπάνω παίρνεις σχεδόν το ίδιο σε SUV; Όπου πλέον... Καμία σχέση σε άνεση, ποιότητα κύλισης, χώρους, εκτόπισμα, respect στο δρόμο, εντύπωση κτλ;;; Μου φαίνεται εντελώς παράλογο και πιο πολύ να πάρω ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας και να το φορτώσω να φτάσω 40000 πχ... Θεωρω ότι κάτι τέτοιο ανταποκρίνεται σε κάποιον που έχει και 2ο μεγάλο αυτοκίνητο καλό για την οικογενεια, η δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά, η είναι εντελώς κ@υλ&μενος για κάποιο λόγο με το μοντέλο (πιο σπάνιο σε hatchback) ή είναι εργένης ή ψάχνει Hot hatch (με 140 αλογα ΔΕΝ είναι η 1) ή είναι πιτσιρικάς και το παίρνει με τα λεφτά του μπαμπά... Ή όλα μαζί... Δεν ξέρω... Δημήτρη συμφωνώ 100% μαζί σου. Πραγματικά ΓΙΑΤΙ να πάρεις σειρά 1, τη στιγμή που με κάτι λίγο παραπάνω παίρνεις το Best Seller της εταιρείας; Βέβαια πλέον έκανε η BMW και στη σειρά 1 το ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ να καταργήσει την πίσω κίνηση. Άν δεν το είχε κάνει, θα σου έλεγα οτι αξίζει. Όποιος έχει οδηγήσει σβέλτη σειρά 1, καταλαβαίνει. Καταλήγω οτι η BMW έβαλε αυτογκόλ σε αυτό το θέμα.
|
|
|
Post by jimpet on Sept 20, 2019 0:04:00 GMT 2
Φιρι φιριιιιι το πας προεδρεεεεε.... Να ρωτήσω κάτι και να κάνω και το δικηγόρο του διαβόλου;; Έστω 27000...ειναι λίγα για ένα χατσμπακ σειράς; Για ένα αυτοκίνητο δηλαδή κατηγορίας Golf, ενώ με 5000 παραπάνω παίρνεις σχεδόν το ίδιο σε SUV; Όπου πλέον... Καμία σχέση σε άνεση, ποιότητα κύλισης, χώρους, εκτόπισμα, respect στο δρόμο, εντύπωση κτλ;;; Μου φαίνεται εντελώς παράλογο και πιο πολύ να πάρω ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας και να το φορτώσω να φτάσω 40000 πχ... Θεωρω ότι κάτι τέτοιο ανταποκρίνεται σε κάποιον που έχει και 2ο μεγάλο αυτοκίνητο καλό για την οικογενεια, η δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά, η είναι εντελώς κ@υλ&μενος για κάποιο λόγο με το μοντέλο (πιο σπάνιο σε hatchback) ή είναι εργένης ή ψάχνει Hot hatch (με 140 αλογα ΔΕΝ είναι η 1) ή είναι πιτσιρικάς και το παίρνει με τα λεφτά του μπαμπά... Ή όλα μαζί... Δεν ξέρω... Δημήτρη συμφωνώ 100% μαζί σου. Πραγματικά ΓΙΑΤΙ να πάρεις σειρά 1, τη στιγμή που με κάτι λίγο παραπάνω παίρνεις το Best Seller της εταιρείας; Βέβαια πλέον έκανε η BMW και στη σειρά 1 το ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ να καταργήσει την πίσω κίνηση. Άν δεν το είχε κάνει, θα σου έλεγα οτι αξίζει. Όποιος έχει οδηγήσει σβέλτη σειρά 1, καταλαβαίνει. Καταλήγω οτι η BMW έβαλε αυτογκόλ σε αυτό το θέμα. Και όχι μόνο Βασίλη... Ποιοτικά θα είναι πιστεύω και υποδιαιστερο.... Και τι εννοώ... Πες μου 1 μικρό αμάξι, premium κατασκευαστή ο οποίος αποφάσισε να μπει στη μικρή κατηγορία, και το μικρό αυτό αμάξι άξιζε 100% τα υπερτιμημένα λεφτά του; Α class? Audi Α1; Εκεί ξεφεύγεις σε budget γιατί πληρώνεις με μεγαλύτερη διαφορά πλέον το σήμα στο καπό ενώ συμβιβάζεσαι με το μικρότερο και τελικά φτηνότερο (για μένα και λιγότερο ποιοτικό) αυτοκίνητο της εταιρίας... Και πληρώνεις με λίγα λόγια το σήμα... Για μικρές έως ανύπαρκτες διάφορες με τον ανταγωνισμό. Να θυμησω ότι η πρώτη σειρά 1 ήταν τρελή αποτυχία, το χειρότερο μακράν αμάξι της BMW για εμένα ever, μιας και μέσα ετριζε και το ταμπλό ξεφτιζε σε χρόνο dt και θέματα αξιοπιστίας αρκετά (αυτά τα είχα δει σε 3 στα 4, δεν ξέρω τι άλλα θέματα είχαν), όπου πληρωνες 1,5 Golf σχεδόν και έπαιρνες πιο μικρό αμάξι και ΥΠΟΔΙΕΣΤΕΡΟ σε πολλά σημεία. (οκ είχε πίσω κίνηση... Και Η επόμενη γενιά (που έχει κι ο Σάκης) σαφώς βελτιωμένη αλλά πάλι... Ναι μεν αλλά... Φαίνεται φτηνότερη μέσα από την Χ1 από όσο είδα, ακόμα και οι οθόνες ενώ είναι σχεδόν ίδιες, στην 1 είναι σαφώς χειρότερη, και τα υλικά κτλ... και - ας μας πει και ο Σάκης - δεν νομίζω να έχει κάτι άλλο, ιδιαίτερο... Όταν τον ρώτησα δε σε σχεση με την Χ1 μου είπε "άστο, βγαίνω από το ένα μπαίνω στο άλλο και δεν συγκρίνονται"... Σωστά Σάκη;
|
|
|
Post by Stefanos on Sept 20, 2019 7:22:06 GMT 2
Η νέα σειρά 1 είναι γι bmw παρα πολύ καλη. Έχει σαφως νεωτερη τεχνολογια, είναι ελαφρύτερο, αποδοτικότερο και με αρκετούς χώρους που αν έχεις πια μεγάλα παιδιά επαρκούν. Επίσης λόγω πιο μαζεμένη διαστάσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά. Όχι σαν την Χ1 που δεν κατεβαίνει κέντρο.
|
|
|
Post by macron on Sept 20, 2019 8:11:09 GMT 2
Προσωπικά, πάντως, στην καινούργια Χ1 θέλω να δω μια πιο φρέσκια προσέγγιση στο εσωτερικό και δη στην κεντρική κονσόλα η οποία, να με συμπαθάτε, αλλά μερικές φορές μου φαίνεται μπαγιάτικη. Δείτε την καινούρια σειρά "1" πώς είναι εσωτερικά και έχετε μια ιδέα για το εσωτερικό της επόμενης X1 .
|
|
|
Post by 1solidf20 on Sept 20, 2019 9:49:30 GMT 2
Δημήτρη συμφωνώ 100% μαζί σου. Πραγματικά ΓΙΑΤΙ να πάρεις σειρά 1, τη στιγμή που με κάτι λίγο παραπάνω παίρνεις το Best Seller της εταιρείας; Βέβαια πλέον έκανε η BMW και στη σειρά 1 το ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ να καταργήσει την πίσω κίνηση. Άν δεν το είχε κάνει, θα σου έλεγα οτι αξίζει. Όποιος έχει οδηγήσει σβέλτη σειρά 1, καταλαβαίνει. Καταλήγω οτι η BMW έβαλε αυτογκόλ σε αυτό το θέμα. Και όχι μόνο Βασίλη... Ποιοτικά θα είναι πιστεύω και υποδιαιστερο.... Και τι εννοώ... Πες μου 1 μικρό αμάξι, premium κατασκευαστή ο οποίος αποφάσισε να μπει στη μικρή κατηγορία, και το μικρό αυτό αμάξι άξιζε 100% τα υπερτιμημένα λεφτά του; Α class? Audi Α1; Εκεί ξεφεύγεις σε budget γιατί πληρώνεις με μεγαλύτερη διαφορά πλέον το σήμα στο καπό ενώ συμβιβάζεσαι με το μικρότερο και τελικά φτηνότερο (για μένα και λιγότερο ποιοτικό) αυτοκίνητο της εταιρίας... Και πληρώνεις με λίγα λόγια το σήμα... Για μικρές έως ανύπαρκτες διάφορες με τον ανταγωνισμό. Να θυμησω ότι η πρώτη σειρά 1 ήταν τρελή αποτυχία, το χειρότερο μακράν αμάξι της BMW για εμένα ever, μιας και μέσα ετριζε και το ταμπλό ξεφτιζε σε χρόνο dt και θέματα αξιοπιστίας αρκετά (αυτά τα είχα δει σε 3 στα 4, δεν ξέρω τι άλλα θέματα είχαν), όπου πληρωνες 1,5 Golf σχεδόν και έπαιρνες πιο μικρό αμάξι και ΥΠΟΔΙΕΣΤΕΡΟ σε πολλά σημεία. (οκ είχε πίσω κίνηση... Και Η επόμενη γενιά (που έχει κι ο Σάκης) σαφώς βελτιωμένη αλλά πάλι... Ναι μεν αλλά... Φαίνεται φτηνότερη μέσα από την Χ1 από όσο είδα, ακόμα και οι οθόνες ενώ είναι σχεδόν ίδιες, στην 1 είναι σαφώς χειρότερη, και τα υλικά κτλ... και - ας μας πει και ο Σάκης - δεν νομίζω να έχει κάτι άλλο, ιδιαίτερο... Όταν τον ρώτησα δε σε σχεση με την Χ1 μου είπε "άστο, βγαίνω από το ένα μπαίνω στο άλλο και δεν συγκρίνονται"... Σωστά Σάκη; Η F20 σειρα 1 ειναι μια μικροτερη σειρα 3. Ιδια ηλεκτρονικα και κινητηρες εχει με την Χ1. Τα υλικα ειναι ακριβως τα ιδια αλλα το ταμπλω εχει πολυ καλυτερη σχεδιαση λογω πισωκινησης ο οδηγος καθεται καλυτερα με περισσοτερο χωρο για τα ποδια. Σαν σασσι ειναι πολυ ανωτερο απο το Χ1 αφου το τελευταιαο ειναι το σασσι του Μινι μεγαλωμενο. Ηταν σημαντικα φθηνοτερο απο το Χ1 οποτε εκοψαν απο καπου οπως η αναρτηση που ειναι απο χαλυβα και δεν εχει αλουμηνιενα τμηματα αλλα το εσωτερικο ιδιας ποιοτητας ειναι. Η καινουρια 1 ειναι η δευτερα γενεια του σασσι του Μινι ενω η Χ1 ειναι η πρωτη γενεια. Ιδια πλαστικα και ποιοτητα εχει μεσα με το δικο μου 1 απλα πρεπει να δεις τα τελευταια αμαξια που φτιαχτηκαν που εχουν τις τελευταιες αναβαθμισεις. Τουλαχιστον απο το τελευταιο Γκολφ που ειναι στο τελος της ζωης του ειναι πολυ ανωτερο αμαξι. Το αγορασε ενας φιλος πριν μερικους μηνες γυρω στα 22500 ναι ειναι αρκετα φθηνοτερο αλλα το 1 ειναι ποιο ωραιο μεσα εξω και το Γκολφ του δεν ειχε LED. Βεβαια εχει 4κυλινδρο κινητηρα οκ εκει χανει η 1. Ισως να αξιζει την διαφορα ισως και οχι. Εγω ειχα VW στο παρελθον και μαλιστα το VR6 αλλα δυσκολα θα επιστρεψω στην εταιρεια ισως για καποιο S3. Η ΒΜW εχει ποιο σπορ ρυθμιση απο VW και τα Αουντι εχουν πολυ ελαφρυ τιμονι.
|
|
|
Post by Stefanos on Sept 20, 2019 10:11:29 GMT 2
Παντως Αγη για το μέσο οδηγό η στροφή της BMW σε μπροσθιοκίνητα, εκανε τη θέση οδήγησης να ειναι περισσότερη συμβατη με όλα τα υπόλοιπα αμάξια και άρα να βρίσκεσαι σε οικεία θέση όταν μπαινεις μεσα! Αυτο το καρτ στυλ σαν να φοράς το αυτοκίνητο με είχε ξενίσει απίστευτα σε όσες πισωκίνητες bmw είχα κάτσει και οδηγησει και με ενοχλούσε!
|
|