|
Post by John-X1 on Jun 1, 2022 19:33:00 GMT 2
Δε ξερω τι θα παιξει στην Ελληνικη αγορα, οι τιμες στο Γερμανικο επισημο site της BMW ειναι εκτος καθε λογικης. Δε μιλαμε για αυξηση τιμων, αλλα για μεταλλαξη τιμων... Στην πρωτη φωτογραφια η τιμη εκκινησης της Mid Hub 23i σε xline Στην δευτερη φωτογραφια οι τιμες εκκινησης πακετου Xline με τρεις διαφορετικους κινητηρες Στην τριτη φωτογραφια και φαρμακερη......... ενα τυπικο και μονο Mpak με την 20ρα ζαντα που του αρμοζει αυστηρα και μονο
Να δουμε τι θα ερθει Ελλαδα και σε τι τιμες...
|
|
|
Post by chris on Jun 2, 2022 13:41:09 GMT 2
Δε ξερω τι θα παιξει στην Ελληνικη αγορα, οι τιμες στο Γερμανικο επισημο site της BMW ειναι εκτος καθε λογικης. Δε μιλαμε για αυξηση τιμων, αλλα για μεταλλαξη τιμων... Στην πρωτη φωτογραφια η τιμη εκκινησης της Mid Hub 23i σε xline Στην δευτερη φωτογραφια οι τιμες εκκινησης πακετου Xline με τρεις διαφορετικους κινητηρες Στην τριτη φωτογραφια και φαρμακερη......... ενα τυπικο και μονο Mpak με την 20ρα ζαντα που του αρμοζει αυστηρα και μονο
Τέρμα οι κοψοχρονιά τιμές. Συγκρίνοντας το τελευταίο ένα χρόνο το ιταλικό , το γερμανικό και το ελληνικό σάιτ έβλεπα ότι η Ιταλια είχε τις πιο φθηνές τιμές (διαφορά της τάξης 1000-3000€ ανάλογα τον εξοπλισμό κτλ κτλ). Ξαφνικά έγινε μια αύξηση τιμων σε Ιταλία και η Ελλάδα κατέκτησε τη πρώτη θέση με τα πιο φθηνά μοντέλα. Αν δε γίνει κάποια αλλαγή θωρώ ότι τα μοντέλα θα έρθουν Ελλάδα πιο φθηνά από Γερμανία αλλά και πάλι πάνω από 35000€μ αρχική τιμή. Επομένως για ποιο λόγο να αλλάξεις το αμάξι σου όταν θα θες τουλάχιστον 45000-50000€ με ένα σχετικά καλό εξοπλισμό. Και δε νομίζω να τους νοιάζει η αγορά στην Ελλάδα όταν σε όλη την Ευρώπη οι πωλήσεις πάνε καλά.
|
|
|
Post by Stefanos on Jun 2, 2022 15:09:21 GMT 2
Τέρμα οι κοψοχρονιά τιμές. Συγκρίνοντας το τελευταίο ένα χρόνο το ιταλικό , το γερμανικό και το ελληνικό σάιτ έβλεπα ότι η Ιταλια είχε τις πιο φθηνές τιμές (διαφορά της τάξης 1000-3000€ ανάλογα τον εξοπλισμό κτλ κτλ). Ξαφνικά έγινε μια αύξηση τιμων σε Ιταλία και η Ελλάδα κατέκτησε τη πρώτη θέση με τα πιο φθηνά μοντέλα. Αν δε γίνει κάποια αλλαγή θωρώ ότι τα μοντέλα θα έρθουν Ελλάδα πιο φθηνά από Γερμανία αλλά και πάλι πάνω από 35000€μ αρχική τιμή. Επομένως για ποιο λόγο να αλλάξεις το αμάξι σου όταν θα θες τουλάχιστον 45000-50000€ με ένα σχετικά καλό εξοπλισμό. Και δε νομίζω να τους νοιάζει η αγορά στην Ελλάδα όταν σε όλη την Ευρώπη οι πωλήσεις πάνε καλά. Χρήστο προς το παρόν δεν έχει κανείς λόγο να αλλαξει την F48 του ειδικά αν την έχει τουμπανο από εξοπλισμό. Εχουν ξεφύγει οι τιμές
|
|
|
Post by John-X1 on Jun 3, 2022 21:36:24 GMT 2
Μπηκα τωρα στο bmw.gr και ειδα οτι προσθεσαν τη νεα Χ1 σαν μοντελο στον διαμορφωτη. Οπου νανε θα σκασουν και οι τιμες....
|
|
|
Post by nikolas83 on Jun 4, 2022 15:51:50 GMT 2
Μπηκα τωρα στο bmw.gr και ειδα οτι προσθεσαν τη νεα Χ1 σαν μοντελο στον διαμορφωτη. Οπου νανε θα σκασουν και οι τιμες....
Βάλανε και τις "αλμυρούτσικες" τιμές στο configuration..
|
|
axikal
Enthousiast
Ιδιότητα: Κάτοχος
Μοντέλο: F48
Έκδοση Κινητήρα: 18i
Χρώμα: Platinum Silver
Κίνηση: sDrive
Μετάδοση: Auto Aisin 6
Επίπεδο Εξοπλισμού: Advantage
|
Post by axikal on Jun 4, 2022 19:01:02 GMT 2
Βάλανε και τις "αλμυρούτσικες" τιμές στο configuration.. Από 41.322€ φαίνεται να ξεκινάει η βασική έκδοση..και 45.314€ η xLine για την sDrive 18i..
|
|
|
Post by Stefanos on Jun 4, 2022 20:25:04 GMT 2
Ετοιμάζεται ως συνηθως xline advanced για την Ελλάδα. Περιμένετε λίγο !
|
|
|
Post by John-X1 on Jun 5, 2022 9:20:59 GMT 2
Ασχοληθηκα σημερα με τον διαμορφωτη. Η τιμη της νεας Χ1 βαση της δικιας μου λογικης-επιλογων, λεει οτι η τιμη του αυτοκινητου εχει μειωθει δραματικα. Χ1 18i Μπακ με 20ρα ζαντα που της αρμοζει και ενα καρο ηλεκτρονικα, τα οποια ειναι πλεον στανταρ με την προσθηκη του Μπακ πακετου, κοστιζει 53287 ευρω. Η προηγουμενη Χ1 Μπακ που ειχα, ειχε τιμη καταλογου 52753 ευρω, με λιγοτερο εξοπλισμο εν συγκρισει με την νεα Χ1.
Εαν συνυπολογισεις οτι με τα 53287 ευρω εχεις πλεον την 20ρα ζαντα που της αρμοζει και το συστημα πλοηγησης, η τιμη των 53287 ευρω, ειναι πραγματικα δωρο παιδια. Με αναλογο εξοπλισμο η προηγουμενη Χ1 μου θα πλησιαζε τα 60 χιλιαρικα, ισως τα ξεπερνουσε κιολας.
Τωρα πακετα xline κτλ, προσωπικα τα προσπερω, μια φορα εκανα το λαθος και πουλησα την Χ1 στον πρωτο μηνα. Το αυτοκινητο θελει Μπακ αυστηρα και μονο.
|
|
|
Post by nikolas83 on Jun 5, 2022 10:18:42 GMT 2
Ετοιμάζεται ως συνηθως xline advanced για την Ελλάδα. Περιμένετε λίγο ! Είχες δίκιο Στέφανε. Τελικά η αρχική τιμή 39.522 είναι με το πακέτο xLine Advanced.
|
|
|
Post by chris on Jun 5, 2022 11:52:36 GMT 2
Οποιος τα εχει τα δίνει και το ευχαριστιέται. Αλλά τώρα να φορτώσεις ένα αμάξι 1500 κυβικά με ζάντες, συστήματα κτλ κτλ θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος. Μιλάμε για 55Κ χοντρικά για 1500 κυβικά. Έχουν που έχουν ξεφύγει οι τιμές στη καθημερινότητα. Η βενζίνη δε θα μειωθεί απ οτι φαίνεται. Επομένως ποιος ο λόγος να επιβαρύνεις ένα ήδη βαρύ αμάξι; Το μόνο που ταιριάζει στη Χ1 είναι ο δίλιτρος κινητήρας. Όπως αντίστοιχα και στη Χ3 δε πας για 2000 κυβικά. Γτ σέρνεται. Το τμήμα μάρκετινγκ μείωσε τη διαφορά στις τιμές των μοντέλων ώστε να σε κάνουν να δώσεις το κάτι παραπάνω και να πας σε X3 κοκ. Τα λεφτά μας θέλουν. Και να επισκεπτόμαστε συχνά το συνεργειο τους.
|
|
|
Post by John-X1 on Jun 5, 2022 13:44:39 GMT 2
Chris προσωπικα δεν κοιταζω μονο τα κυβικα, αλλα τις τιμες ιπποδυναμης και ροπης. Ειμαστε στο 2022 και οχι στο 1980 που τα 2000cc ηταν το κερασακι της τουρτας.
Ο Β38 1.5Τ μ' ενα τυπικο remap των 400 ευρω, σου προσφερει 202 αλογα και 310Νm ροπης σταθερη μεταξυ του φασματος στροφων 2500 και 5000. Τιμες υπεραρκετες για τα 1550 κιλα της Χ1 και επιδοσεις πολυ ανω του μεσου ορου. Μιλαμε για 7 δευτερα στο 0-100Κm/h και 245 χιλιομετρα τελικης ταχυτητας (στο κοντερ) δεν ειναι καθολου λιγα.
Θα μου πεις ...ο 1.5Τ δουλευει ΤΕΖΑ με το remap και ζοριζεται, δε δουλευει καθολου τεζα, τα ορια ασφαλειας του ειναι καπου στους 220 ιππους και 350Νm ροπης με 1.5 bar Overboost και 1.1 Bar σταθερη πιεση. Την Χ1 Μπακ της ειχα πεταξει τα ματια εξω με επιταχυνσεις και τελικιασματα, συν οτι ο νεος ιδιοκτητης με τον οποιο εχουμε πλεον και φυλικη σχεση δεν την λυπαται καθολου, το γκαζι δουλευει σανιδα. Το μοτερ δεν κανει ΚΙΧ και δεν καιει ουτε σταγονα λαδι.
Να παρω 2000 για πιο λογο ? Για το στερεοτυπο οτι ειμαι κυβικατος ? Οχι δε θα παρω. Κατα την αποψη μου, η εποχη των πολλων κυβικων πλεον εχουν παρελθει, ειναι αντιεμπορικα, εχουν χαρατσια και συν οτι η αξια του οχηματος στην μεταπωληση παει απατη. Προσωπικα τ' αυτοκινητα δεν τα παντρευομαι, εχω αλλαξει σε 3 χρονια δυο Χ1, και απο βδομαδα παραλαμβανω μια F40 χτιστη τουμπανη με τον 1.5Τ για να την εχω να κινουμαι μεχρι να ερθει η νεα Χ1. Επισης, βλεπεις οτι ακομη και η μαμα BMW την 23i την εχει με τον 1.5Τ και μπαταριες, που για μενα ειναι ο ιδανικος συνδιασμος για αποδοση και οικονομια καυσιμου, ισως την προτιμησω κιολας, θα δω. 20i δεν υπαρχει καθολου, να την κανεις τι την 20i εν ετη 2022, απο την στιγμη που με τον Β38 και μπαταριες εχεις και οικονομια καυσιμου και επιδοσεις και εισαι χωρις χαρατσια.
|
|
|
Post by nikolas83 on Jun 5, 2022 13:51:26 GMT 2
Η χρυσή τομή μάλλον θα είναι η Plug In Hybrid έκδοση. Βέβαια πιστεύω θα κυμανθεί περί τα 8-10Κ περισσότερα από τη βενζινοκίνητη έκδοση..
|
|
|
Post by chris on Jun 5, 2022 16:05:29 GMT 2
Στα λόγια μου έρχεσαι. Γτ να πας σε ένα «ζορισμένο» 1500 και όχι στο 23i; Έχω οδηγήσει και τις 2λιτρες εκδόσεις σε Χ1, Χ2, Χ3. Όπως και τη Diesel 20d σε Χ2. Επίσης έχω οδηγήσει και Χ1 με προγραμμα. Η αίσθηση που μου άφησαν ήταν είναι ότι το Χ1 είναι ιδανικό για 2λιτρο βενζίνης ή για Diesel. Το αμάξι ανοίγει ομαλά, αβίαστα και πας ξεκούραστα στα 170 με αίσθηση ότι πας με 120. Το προγραμματισμό Χ1 μου έδειχνε ότι κάτι έχει «πεοράγμενο». Ότι δεν είναι ομαλή η επιτάχυνση. Το Χ3 άστο καλύτερα. Ζοριζόταν πιο πολύ απ όλα. Και αφού έχουμε φτάσει σε αυτά τα επίπεδα τιμών. Γτ να μη πάω να πάρω ένα Tesla και να ξεχάσω βενζίνες και τα συναφή;;
edit: η 23i είναι η διλιτρη. Η plug in είναι η x30e και η ηλεκτρική iX1 στη Γερμανία έχει 55000€ αρχική. Περισσότερα δλδ από μια Χ3…
|
|
|
Post by Stefanos on Jun 5, 2022 18:11:53 GMT 2
Αυτή που περιμένω και φυσικά όχι με τα χρωμια της xline (τείνω να γίνω φαν των Μ πακ) είναι η 20i με το γνωστό 1500αρη συν την 48βολτη μπαταρία με τα 170 άλογα, την οικονομία στην καθημερινή κίνηση και την ελεύθερη κυκλοφορία στο δακτύλιο. Η δοκιμή στην αντίστοιχη 2ΑΤ με άφησε πολύ ικανοποιημένο. Μην ασχολείστε με τον απλο 1500αρη ούτε με τα διλιτρα καθως και τα phev και ηλεκτρικα αν δεν μπορείτε να φορτίζετε καθημερινά.
|
|
|
Post by Stefanos on Jun 5, 2022 19:49:12 GMT 2
Ετοιμάζεται ως συνηθως xline advanced για την Ελλάδα. Περιμένετε λίγο ! Είχες δίκιο Στέφανε. Τελικά η αρχική τιμή 39.522 είναι με το πακέτο xLine Advanced.
|
|