librarian
Expert
Ιδιότητα: Υποψήφιος Κάτοχος
Μοντέλο: U11
Έκδοση Κινητήρα: 20i
Χρώμα: Black Sapphire
Κίνηση: sDrive
Μετάδοση: DCT
Επίπεδο Εξοπλισμού: X-Line
Φώτα LED: NAI
Οθόνη: Πλήρως Ψηφιακό (U11)
Tuning/Remap: ΟΧΙ
|
Post by librarian on Jan 12, 2023 8:25:29 GMT 2
Και το ερώτημα παραμένει για εμένα. Δεδομένου του ότι μάλλον το basic και το plus συμπληρώνουν το ένα το άλλο από όσο φαίνεται, αξίζει να μείνεις σε αυτό το συνδυασμό η να πας στο professional που περιλαμβάνει και τα 2 και κάτι ακόμα. Δεν είναι σαφές τι είναι αυτό το "κάτι ακόμα" που παίρνεις πληρώνοντας τα +600 ευρώ του professional έναντι των άλλων 2 μαζί, ειδικά όταν μιλάμε για την Ελλάδα που δεν έχει αυτόνομη οδήγηση κτλ. Αλήθεια δε μπορεί να γίνει μια ερώτηση επίσημα στην bmw Ελλάδας (ίσως μέσω κάποιου dealer) για να ξέρουμε που θα πάνε τα χρήματα μας;
|
|
|
Post by tsampikos on Jan 12, 2023 8:58:26 GMT 2
Και το ερώτημα παραμένει για εμένα. Δεδομένου του ότι μάλλον το basic και το plus συμπληρώνουν το ένα το άλλο από όσο φαίνεται, αξίζει να μείνεις σε αυτό το συνδυασμό η να πας στο professional που περιλαμβάνει και τα 2 και κάτι ακόμα. Δεν είναι σαφές τι είναι αυτό το "κάτι ακόμα" που παίρνεις πληρώνοντας τα +600 ευρώ του professional έναντι των άλλων 2 μαζί, ειδικά όταν μιλάμε για την Ελλάδα που δεν έχει αυτόνομη οδήγηση κτλ. Αλήθεια δε μπορεί να γίνει μια ερώτηση επίσημα στην bmw Ελλάδας (ίσως μέσω κάποιου dealer) για να ξέρουμε που θα πάνε τα χρήματα μας;
|
|
|
Post by Stefanos on Jan 12, 2023 9:25:04 GMT 2
Αν δεν δείτε συγκεκριμένα στη U11 πως λειτουργεί μην βασίζεστε σε βίντεο ή περιγραφές από αλλά μοντέλα. Υπάρχουν διαφορές.
Θα κοιτάξω ως κλαμπ να ρωτήσουμε επισημως.
|
|
librarian
Expert
|
Post by librarian on Jan 12, 2023 9:49:42 GMT 2
Αν δεν δείτε συγκεκριμένα στη U11 πως λειτουργεί μην βασίζεστε σε βίντεο ή περιγραφές από αλλά μοντέλα. Υπάρχουν διαφορές. Θα κοιτάξω ως κλαμπ να ρωτήσουμε επισημως. Αυτό θα ήταν το καλύτερο! Να ρωτήσουμε επισημως τι ακριβώς προσφέρει στην u11 για την Ελλάδα πάντα και σε τι διαφέρει από το basic+plus combo.
|
|
|
Post by giαnpanatha on Jan 12, 2023 15:22:04 GMT 2
μυλος τελικα με το driving assistan....τοσο που αρχιζω να πιστευω οτι και τους μηχανικους που το κατασκευασαν στο εργοστασιο να ρωτησωμε δε θα ξερουν να μας απαντησουν στα σιγουρα.
|
|
librarian
Expert
|
Post by librarian on Jan 12, 2023 15:55:33 GMT 2
μυλος τελικα με το driving assistan....τοσο που αρχιζω να πιστευω οτι και τους μηχανικους που το κατασκευασαν στο εργοστασιο να ρωτησωμε δε θα ξερουν να μας απαντησουν στα σιγουρα. Εντελώς μύλος! Ψάχνοντας λίγο βρήκα ότι και οι γείτονες μας οι Ιταλοί σε ένα αντίστοιχο forum είχαν ακριβώς την ίδια σύγχυση. www.bmwpassion.com/forum/threads/differenze-drive-assistant-pro-vs-plus.383228/page-13Οποίος έχει την υπομονή και το μεράκι αξίζει να του ρίξει μια ματιά με τη χρήση του Google translate αν δεν είναι ιταλομαθής.
|
|
iopa
Expert
Έκδοση Κινητήρα: 23i
Κίνηση: xDrive
Επίπεδο Εξοπλισμού: M-Pack
Κάτοχος από: Σε αναμονη
|
Post by iopa on Jan 13, 2023 18:07:06 GMT 2
Καλησπερα παιδια. Μολις με πηραν απο τον Σπανο επειδη τους ειχα αναφερει τις ασαφειες με το θεμα και με ενημερωσαν οτι συναντηθηκαν ολοι οι αντιπροσωποι με την BMW hellas και ελαβαν γραπτως το τι περιεχει το καθε επιπεδο εξοπλισμου. Ισχυει ακριβως οτι εχει ειπωθει εδω σε προηγουμενες συζητησεις και συγκεκριμενα οτι ισχυει στο configurator. Εγω προσωπικα που ηθελα το blind spot και δεν με ενδιεφερε το adaptive cruise control μπορω να αρκεστω στο basic πακετο. Οποιος παρει το plus για να εχει blind spot πρεπει να παρει και το basic. Το professional τα περιλαμβανει ολα νομιζω αλλα δεν μπορω να το πω υπευθυνα γιατι δεν ειχα ρωτησει για αυτο απλα μου το ανεφεραν. Πιστευω τωρα πως οποιος εχει αποριες θα μπορει να ρωτησει τον πωλητη του για να λαβει καλυτερες και πιο υπευθυνες πληροφοριες. Απ οτι μου ειπαν γενικα σε πολλα κρατη υπηρχε αυτο το μπερδεμα με τα συγκεκριμενα αξεσουαρ για το x1.
|
|
|
Post by bmwnewbie on Jan 15, 2023 12:10:56 GMT 2
Προς κατόχους. To plus έχει μόνο το adaptive cruise ή μπορεί να στρίβει μόνο του ακολουθώντας τις λωρίδες? Γιατί σύμφωνα με την περιγραφή το κάνει και αυτό.
|
|
librarian
Expert
|
Post by librarian on Jan 15, 2023 12:21:50 GMT 2
Προς κατόχους. To plus έχει μόνο το adaptive cruise ή μπορεί να στρίβει μόνο του ακολουθώντας τις λωρίδες? Γιατί σύμφωνα με την περιγραφή το κάνει και αυτό. Από όσο έχω καταλάβει έχει και το lane keep assist που σε κρατάει στο κέντρο της λωρίδας στρίβοντας το τιμόνι (και στις στροφές).
|
|
librarian
Expert
|
Post by librarian on Jan 19, 2023 10:19:12 GMT 2
Μετά από λίγο ακόμα ψάξιμο και από όσο εχω καταλάβει μέχρι στιγμής νομίζω πως ένα από τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά που έχει μόνο το professional είναι το Assisted Driving View. Είναι αυτο το view στον κεντρικό πίνακα οργάνων που δειχνει σε 3d τον δρόμο με τα γύρω οχήματα. όπως περίπου στο iX.
Μπορεί κάποιος από τους μέχρι στιγμής (τυχερούς) κατόχους να μας επιβεβαιώσει αν έχει αυτό το view και ποιο πακέτο έχει παραγγείλει;
|
|
|
Post by giαnpanatha on Jan 19, 2023 15:22:58 GMT 2
Μετά από λίγο ακόμα ψάξιμο και από όσο εχω καταλάβει μέχρι στιγμής νομίζω πως ένα από τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά που έχει μόνο το professional είναι το Assisted Driving View. Είναι αυτο το view στον κεντρικό πίνακα οργάνων που δειχνει σε 3d τον δρόμο με τα γύρω οχήματα. όπως περίπου στο iX. Μπορεί κάποιος από τους μέχρι στιγμής (τυχερούς) κατόχους να μας επιβεβαιώσει αν έχει αυτό το view και ποιο πακέτο έχει παραγγείλει; Αυτο που λες το εχει το πακετο innovation το εχω βαλει εγω (αν λεμε για το ιδιο)
|
|
librarian
Expert
|
Post by librarian on Jan 19, 2023 16:48:41 GMT 2
Όχι δε λέμε το ίδιο. Το innovation package έχει τις περιμετρικές κάμερες (4) που μπορούν να σου δείξουν στην "δεξιά" οθόνη μια εικόνα 360 με το αυτοκίνητο και τον περιβάλλοντα χώρο. Αυτό πρακτικά είναι ένα από τα στοιχεία του parking assistant plus και αξιοποιείται κατά τη στάθμευση. Κάτι σαν αυτό δηλαδή (από άλλο μοντέλο): Επίσης στο Innovation package είναι και το Augmented view του Live cockpit που είναι πάλι στην "δεξιά" οθόνη και μας δείχνει με augmented reality οδηγίες του navigation επάνω στην εικόνα από την μπροστινή κάμερα. Εγώ αναφέρομαι όμως στην 3D ένδειξη στον πίνακα οργάνων του οδηγού καθώς το αμάξι κινείται και μας δείχνει τον δρόμο αλλά και τα οχήματα γύρω μας, όλα με 3d γραφικά. Παρόμοιο με το ακόλουθο (από άλλο μοντέλο):
|
|
|
Post by giαnpanatha on Jan 19, 2023 18:59:36 GMT 2
ναι στο Innovation package είναι και το Augmented view Το BMW Live Cockpit Professional
|
|
|
Post by tdmpower on Jan 19, 2023 19:05:22 GMT 2
Εν τέλη έχουμε κάποια ενημέρωση για τις διάφορες Plus με professional και αν αξίζει να πας στο professional;
|
|
|
Post by Stefanos on Jan 23, 2023 20:11:55 GMT 2
Νομίζω το παρακάτω βιντεάκι είναι κατατοπιστικό για όλο τον εξοπλισμό της U11
|
|