|
Post by Stefanos on Sept 28, 2019 19:29:50 GMT 2
Άγη δεν το βλέπω για ανταγωνιστικό ευθέως. Αλλά για μένα που θα ήθελα κάτι πιο μανιτζεβελο και σύγχρονο είναι μια χαρά. Αν και με τα ίδια και λιγότερα λεφτά αγοράζεις το νέο φόκους που είναι παρόμοιο με τη νέα σειρά 1 με σαφως πλουσιότερο εξοπλισμό, καλό στήσιμο και 8 χρονια εγγύηση.
|
|
|
Post by Sakis911 on Sept 28, 2019 21:15:55 GMT 2
Τουλάχιστον! Αν και το ερωτημα είναι γιατί δεν το έχει από τώρα η LCI. Ένα απλο καντράν είναι αλλά φαντάζει τόσο εξωτικό για εμας με το καντράν της προηγούμενης δεκαετίας. Η απαντηση ειναι ευκολη. Γιατι το νεο 1 βασιζεται στο επομενο γενειας πατωμα και τα ηλεκτρονικα του ειναι κανουρια. Η επομενη Χ1 θα εχει ολες τις αναβαθμισεις που εχει η νεα σειρα 3 για παραδειγμα. Ακριβώς το ίδιο πιστεύω και εγώ!!!
|
|
|
Post by 1solidf20 on Sept 29, 2019 11:55:52 GMT 2
Άγη δεν το βλέπω για ανταγωνιστικό ευθέως. Αλλά για μένα που θα ήθελα κάτι πιο μανιτζεβελο και σύγχρονο είναι μια χαρά. Αν και με τα ίδια και λιγότερα λεφτά αγοράζεις το νέο φόκους που είναι παρόμοιο με τη νέα σειρά 1 με σαφως πλουσιότερο εξοπλισμό, καλό στήσιμο και 8 χρονια εγγύηση. Το Φοκους εχει αθλια πλαστικα μεσα, κατα τα αλλα ειναι ανταγωνιστικο συμφωνω. Τα αυτοματα κιβωτια της Φορντ τα τελευταια χρονια ειναι γεματα προβληματα αλλα δεν ξερω για το νεο 8αρι. Αν περιμενεις 2 χρονια θα παρεις την 1 στα 25κ και με ναβι και car play. Πιστευω ειτε η τιμη θα πεσει και αλλο ειτε θα παρεις και αλλο εξοπλισμο. Παντως εγω εχω ηδη αποφασισει για το επομενο αμαξι. Ειτε υβριδικο Γιαρις ειτε Κορολλα.
|
|
|
Post by Stefanos on Sept 29, 2019 12:16:37 GMT 2
Ακριβώς. Τώρα είναι προσφορά αλλά μελλοντικά θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη προσφορά. Πάντα κάτι προσθέτουν στον εξοπλισμό οι Γερμανοί άσε που τα πρώτα αμάξια κάθε σειράς είναι για beta testers. Αν εξοπλίσει όπως μαθαίνω ότι ήδη κάνει η Τογιότα τα αμάξια με Apple car play και android auto τότε λόγω των υβριδικών συνόλων που παρέχουν θα πουλάνε ολοένα και περισσότερο.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Sept 29, 2019 12:35:14 GMT 2
|
|
|
Post by jimpet on Sept 29, 2019 13:18:05 GMT 2
Ούτε ο Ιάπωνας-Κορεατης ούτε ο Γάλλος (καλα άσε τον Ιταλό εδώ γελαμε), προσφέρει την ασφάλεια του Γερμανου. Μόνο ο Σουηδός...
|
|
|
Post by Sakis911 on Sept 29, 2019 15:48:53 GMT 2
Ένας από τους κύριους λόγους που διάλεξα την Χ1 είναι η ασφάλεια που σού παρέχει ειδικά όταν βάζεις παιδιά!!
|
|
|
Post by Stefanos on Sept 29, 2019 18:50:04 GMT 2
Αυτό διαβάζεται και αλλιως πάντως. Ένα καλοστημένο αμάξι σου δίνει μεγαλύτερα όρια άρα οδηγάς με περισσότερα χλμ και πιο επιθετικά από ότι με ένα απλούστερο αμάξι. Όσο όμως πιο επιθετικά και γρήγορα οδηγείς τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να έχεις ατύχημα καθώς η ταχύτητα δεν συγχωρεί. Αναγκαστικά λοιπόν πρέπει να φτιάξεις πιο στιβαρά και ασφαλή αμάξια αλλιως βαζεις τους πελάτες σου σε φέρετρα. Από την άλλη φτιάχνεις εξαρχης ένα αμάξι με μικρότερα όρια που σε τρομάζει όταν αυξάνει ταχύτητα και έτσι πας πιο χαλαρά. Ως κατοχος πολλών Τογιότα επι χρονια μπορώ να επιβεβαιώσω αυτό το σκεπτικό. Οδηγούσα πιο αργά και χαλαρά σε αντίθεση με τη BMW που σε οδηγεί να πας και πιο γρήγορα και πιο επιθετικά.
|
|
|
Post by jimpet on Sept 29, 2019 18:53:30 GMT 2
Αυτό διαβάζεται και αλλιως πάντως. Ένα καλοστημένο αμάξι σου δίνει μεγαλύτερα όρια άρα οδηγάς με περισσότερα χλμ και πιο επιθετικά από ότι με ένα απλούστερο αμάξι. Όσο όμως πιο επιθετικά και γρήγορα οδηγείς τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να έχεις ατύχημα καθώς η ταχύτητα δεν συγχωρεί. Αναγκαστικά λοιπόν πρέπει να φτιάξεις πιο στιβαρά και ασφαλή αμάξια αλλιως βαζεις τους πελάτες σου σε φέρετρα. Από την άλλη φτιάχνεις εξαρχης ένα αμάξι με μικρότερα όρια που σε τρομάζει όταν αυξάνει ταχύτητα και έτσι πας πιο χαλαρά. Ως κατοχος πολλών Τογιότα επι χρονια μπορώ να επιβεβαιώσω αυτό το σκεπτικό. Οδηγούσα πιο αργά και χαλαρά σε αντίθεση με τη BMW που σε οδηγεί να πας και πιο γρήγορα και πιο επιθετικά. Στέφανε σορυ αλλά αυτή δεν είναι λογική... "ασφαλείας"... Τα Χειρότερα χαριλικια τα (κάναμε) πιτσιρικάδες, με κουβάδες και γενικά οι "κουβάδες" τρέχουν στον δρόμο, ενώ σύμφωνοι πηγαίνοντας πιο αργά γλυτώνω εν δυνάμει πολλά, αλλά αυτό δεν καθιστά το αυτοκίνητο πιο ασφαλές....
|
|
|
Post by Stefanos on Sept 29, 2019 19:09:20 GMT 2
Είναι μια ασφαλής και οικονομική προσέγγιση οικογενειάρχη. Άλλωστε τα σύγχρονα αμάξια είναι σχεδόν όλα πεντάστερα, άρα σχεδόν το ίδιο τυπικά ασφαλή. Το τι μαλακιες κάναμε μικροί άστο. Πολλοί μπορεί να είμαστε και τυχεροί που ζούμε. Εγώ έχασα καλό φίλο σε οικογένεια με τοπ γερμανικά αμάξια σε ανύποπτη φάση. Εγώ ως νέος οδηγούσα το Hyundai Lantra του πατέρα μου με τραγική οδική συμπεριφορά και απίστευτα χαμηλά όρια. Μετά ξεκίνησα τα Τογιότα με ένα σύντομο πέρασμα από πεζω 205 που έστριβε μεν αλλά ήταν πουτανα ποιοτικα και το διελυσε ο αδλεφπς μου ευτυχως χωρις θύματα (αν κάθονταν δυο πίσω ο δεξιά θα είχε σφαχτεί από τις λαμαρινες της πορτας) Οποτε η μόνη μαλακια που κάνω είναι οι υψηλές ταχύτητες σε ευθεία. Στροφές δεν ξέρω να παίρνω γιατί ποτε δεν είχα στροφτερα αμάξια. Όταν οδήγησα τη Χ1 την επόμενη της παραλαβής σε συντομο ταξίδι στην Ερέτρια, αναφώνησα επιστρέφοντας «τι οδηγούσα τόσα χρονια Θεέ μου;» μόνο και μόνο επειδή έμπαινα χωρίς να φοβάμαι στις καμπές της εθνικής και μπορούσα να κινηθώ με 20 χλμ μέση ταχύτητα παραπάνω. Οποτε ναι το πως θα μάθεις και πως οδηγείς είναι εξίσου σημαντικό με την ασφάλεια του κάθε αμαξιού.
|
|
|
Post by jimpet on Sept 29, 2019 19:46:25 GMT 2
Είναι μια ασφαλής και οικονομική προσέγγιση οικογενειάρχη. Άλλωστε τα σύγχρονα αμάξια είναι σχεδόν όλα πεντάστερα, άρα σχεδόν το ίδιο τυπικά ασφαλή. Το τι μαλακιες κάναμε μικροί άστο. Πολλοί μπορεί να είμαστε και τυχεροί που ζούμε. Εγώ έχασα καλό φίλο σε οικογένεια με τοπ γερμανικά αμάξια σε ανύποπτη φάση. Εγώ ως νέος οδηγούσα το Hyundai Lantra του πατέρα μου με τραγική οδική συμπεριφορά και απίστευτα χαμηλά όρια. Μετά ξεκίνησα τα Τογιότα με ένα σύντομο πέρασμα από πεζω 205 που έστριβε μεν αλλά ήταν πουτανα ποιοτικα και το διελυσε ο αδλεφπς μου ευτυχως χωρις θύματα (αν κάθονταν δυο πίσω ο δεξιά θα είχε σφαχτεί από τις λαμαρινες της πορτας) Οποτε η μόνη μαλακια που κάνω είναι οι υψηλές ταχύτητες σε ευθεία. Στροφές δεν ξέρω να παίρνω γιατί ποτε δεν είχα στροφτερα αμάξια. Όταν οδήγησα τη Χ1 την επόμενη της παραλαβής σε συντομο ταξίδι στην Ερέτρια, αναφώνησα επιστρέφοντας «τι οδηγούσα τόσα χρονια Θεέ μου;» μόνο και μόνο επειδή έμπαινα χωρίς να φοβάμαι στις καμπές της εθνικής και μπορούσα να κινηθώ με 20 χλμ μέση ταχύτητα παραπάνω. Οποτε ναι το πως θα μάθεις και πως οδηγείς είναι εξίσου σημαντικό με την ασφάλεια του κάθε αμαξιού. Για εσένα για εμένα και τον καθένα μας ατομικά. Αλλά ο άλλος που θα πέσει σε σταματημένο;;;; Σε αυτήν την περίπτωση, πάλι στο πιο ασφαλές αμάξι που θα μπορούσαν τα λεφτά μου να αγοράσουν θα αγόραζα. Και το λέω εγώ αυτό, που με το Fiat Barchetta δεν λογαριαζα τίποτα... Και μιλάμε για ΤΟ καρυδοτσουφλο! Εστριβε σαν φίδι (στα 10 καλύτερα μπροστοκινητα του κόσμου για αυτό) αλλά αν απλώνεις το χέρι από το παράθυρο κάτω ψηλαφιζες την άσφαλτο, από την "ακαμψία!"
|
|
|
Post by Stefanos on Sept 29, 2019 20:26:03 GMT 2
Οκ ρε συ δεν μπορείς να τα καλύψεις όλα ! Ακόμα και η καλύτερη ασφάλεια έχει απαλλαγές και εξαιρέσεις.
|
|
|
Post by 1solidf20 on Sept 29, 2019 21:05:58 GMT 2
Αυτό διαβάζεται και αλλιως πάντως. Ένα καλοστημένο αμάξι σου δίνει μεγαλύτερα όρια άρα οδηγάς με περισσότερα χλμ και πιο επιθετικά από ότι με ένα απλούστερο αμάξι. Όσο όμως πιο επιθετικά και γρήγορα οδηγείς τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να έχεις ατύχημα καθώς η ταχύτητα δεν συγχωρεί. Αναγκαστικά λοιπόν πρέπει να φτιάξεις πιο στιβαρά και ασφαλή αμάξια αλλιως βαζεις τους πελάτες σου σε φέρετρα. Από την άλλη φτιάχνεις εξαρχης ένα αμάξι με μικρότερα όρια που σε τρομάζει όταν αυξάνει ταχύτητα και έτσι πας πιο χαλαρά. Ως κατοχος πολλών Τογιότα επι χρονια μπορώ να επιβεβαιώσω αυτό το σκεπτικό. Οδηγούσα πιο αργά και χαλαρά σε αντίθεση με τη BMW που σε οδηγεί να πας και πιο γρήγορα και πιο επιθετικά. Εγω το αναποδο. Οδηγω ποιο αργα και χαλαρα απο οταν οδηγουσα πριν 20 χρονια το Κλειω 1.4 του 1991. Για δυο λογους. 1 οικονομια στην βενζινη και 2ο το Κλειω τοτε ηταν αθλιο αυτοκινητο θορυβωδες με αθλια καθισματα τιμονι χωρις υδραυλικο και αθλια φρενα οποτε ηθελα να βγω απο εκεινο οσο τον δυνατον ποιο γρηγορα ενα στην 118 αισθανομαι σαν σε σαλονι. Οποτε καμμια σχεση. Η αστυνομευση και η τιμη της βενζινης καθοριζει την ταχυτητα κυριως και οχι τα ορια του αυτοκινητου.
|
|
|
Post by jimpet on Oct 9, 2019 23:09:42 GMT 2
Grande καταστάσεις
|
|
|
Post by Stefanos on Nov 2, 2019 12:04:44 GMT 2
Οδήγησα σήμερα τη νέα σειρά 1 στην έκδοση 118i Sportline. Σχεδόν πλήρης με έλλειψη Navi, ανακλινόμενων καθρεπτών και κάμερας οπισθοπορείας (έχει όμως μπρος - πίσω αισθητήρες με δυναμική κατεύθυνση που σου δείχνουν περιμετρικά που κινείσαι) Έχει ακόμα περισσότερα στάνταρ συστήματα ασφαλείας (και lane departure) επιτελους σοβαρό ταμπλω και είναι φουλ led με σπορ καθίσματα και Μ τιμόνι, πακέτο φωτισμού στα 28000 κλειδί χωρίς δυστυχώς σοβαρά περιθώρια μείωσης. Ο 1500αρης κινητήρας βενζινης που έχουμε και στη Χ1 δίνει ρέστα στο πιο ελαφρύ αμάξωμα του Ασσου και κινεί πολύ σβέλτα το όχημα. Εύστροφη, ευέλικτη και σε κόμπακτ μέγεθος είναι ιδανική και για πόλη και για δρόμο. Από χώρους δεν δυσκολεύτηκα να κάτσω στο πίσω κάθισμα παρά το ότι είχα μετακινήσει το μπροστά κάθισμα στα μέτρα μου. Μάλιστα η πίσω σειρά είναι και λίγο υπερυψωμένη για καλύτερη θέα των πίσω επιβατών αν και αυτό δεν θα βολέψει ψηλούς επιβάτες. Ποιοτικα πολύ ψηλά με διαφορα (αξιοπρεπής η κορολλα που είχα οδηγήσει πρόσφατα αλλά εμφανής η διαφορα τους). Σίγουρα ένα από τα αμάξια που κοιτάω όχι μόνο για καθημερινό αλλάζοντας το 108 αλλα και για μοναδικό δίνοντας τη Χ1.
|
|